Сад-город

6 помилок у мульчуванні, що можуть зіпсувати ваші рослини

— 30 жовтня 2021 —

Сьогодні хочемо поговорити про мульчування, а точніше про можливі помилки під час його виконання. Гадаємо, даний агротехнічний прийом знайомий більшості читачів. А якщо ні — коротко пояснимо, що це таке.


Обробка і обприскування саду мідним купоросом

— 23 жовтня 2021 —

Цей фунгіцид застосовується в садівництві досить давно. Навесні він допомагає захистити рослини від різних комах-шкідників і хвороботворних мікроорганізмів. Восени захищає сад, насичуючи рослини міддю і нейтралізуючи процес розвитку грибків, завдяки чому ранньою весною вони матимуть стійкий імунітет до різних патогенних збудників. Тому восени обприскування найпереважніше. При цьому активні речовини не вбирає самим рослиною і не становлять загрози для здоров'я людини.


Встигнути до зими: Що потрібно зробити з рослинами до настання морозу

— 23 жовтня 2021 —

З настанням осені дачний сезон не закінчується. У садівників і городників вистачає турбот до самого приходу сніжної зими. На ділянці потрібно не тільки зібрати врожай, але й ретельно подбати про рослини, що залишилися.


Що робити з опалим восени листям: 10 ідей, які стануть альтернативою спалюванню

— 8 жовтня 2021 —

Восени в саду накопичується багато опалого листя. Але не поспішайте спалювати його, звичайно, якщо воно не заражене небезпечними хворобами (кокомікозом, паршею, борошнистою росою). Адже здорове сухе листя може бути досить корисним.


Навіщо і як правильно поливати буряк сіллю

— 8 жовтня 2021 —

Мало хто з дачників знає, що незвичайний спосіб поливу дозволяє змінити смак буряка в кращу сторону: овоч стане більш солодким.


Правильна підготовка грядок з осені

— 3 жовтня 2021 —

Зараз самий початок осені, навіть ще не зібраний з ділянки весь урожай. Але вже настав час починати готовити ґрунт, що звільнився, під майбутні грядки. І це зовсім не жарт: готовити цей ґрунт потрібно не абияк, а правильно, щоб не бути розчарованим у врожаї майбутнього року.


Як потрібно правильно закладати сидерати у ґрунт

— 25 вересня 2021 —

Сидерати вже давно облюбували дачні ділянки. Ці добрива не тільки приносять користь ґрунту, оберігаючи його від вивітрювання і захищаючи від засилля бур’янів, але і насичують ґрунт корисною органікою.


Коли і як збирати буряк: правила зберігання

— 25 вересня 2021 —

Буряк по праву вважають культурою, яка найгірше зберігається. Згодом коренеплоди можуть почати гнити, стають м’якими і втрачають свої смакові якості. Якщо хочете, щоб урожай не пропав, тоді починати потрібно з правильного збирання буряка.


Про що говорять дефекти моркви?

— 25 вересня 2021 —

При сортуванні коренеплодів можна помітити, що далеко не всі з них мають ідеальну форму й колір шкірки. Дефекти деяких екземплярів можуть розповісти багато чого...


Як підготувати ґрунт перед посадкою озимого часнику, щоб отримати хороший урожай

— 25 вересня 2021 —

В кінці вересня багато городників приступають до висаджування озимого часнику. Однак перед тим, як занурити зубчики в ґрунт, необхідно провести ряд необхідних заходів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс