Сад-город

Чому обсипається зав’язь. Вживаємо заходів

— 20 червня 2019 —

У саду можна помітити дві хвилі опадання зав’язі. Перша називається природною й відбувається відразу після цвітіння в травні. У цей час рослини скидають зайву зав’язь, яку не в силах прокормити. Друге опадання зав’язі відбувається в червні. У цей час плоди обсипають через погане запилення, недостатнє харчування або полив, через ушкодження плодів шкідниками. От саме в цей час потрібно застосовувати спеціальні заходи, щоб урятувати врожай.


Чим удобрювати малину підкаже її зовнішній вигляд

— 8 червня 2019 —

З давніх часів малина відома як найбагатше джерело вітамінів і мікроелементів. Витончений смак і запашний аромат ягід прийшовся по душі не тільки дітлахам, але й дорослим. З неї готують смачні джеми, компоти, варення. Запасливі господарки заморожують ягоду, сушать на зиму, щоб у холодну пору побалувати своїх близьких і друзів корисними ласощами.


Розпушіть землю, як перинку

— 8 червня 2019 —

Незалежно від характеру грунту на вашому городі, землю на початку літа треба розпушувати багато разів. Часте глибоке розпушування (наприклад, післясходове, граблями) зберігає в грунті вологу й допомагає знищити бур’яни.


Як врятувати дерева

— 6 червня 2019 —

У нашій місцевості почалися масові проблеми з деревами. Особливо страждають абрикоси. За короткий час вони втрачають більшу частину листя, іноді і плодів. Відбувається це буквально за ніч. Багато хто спостерігав картину, коли на ранок під абрикосом вся земля встелена опалим листям. Що робити в такій ситуації, і як попередити подібне, якщо ваші дерева ще не вражені?


Кабачки й патисони – такі різні й такі схожі

— 6 червня 2019 —

Кабачки й патисони – рослини врожайні й прості у догляді. Сучасна селекція дала нам стільки різних сортів і видів цих смачних і корисних овочів, що недовго й розгубитися. Навіть досвідчені городники не завжди встигають вивчити опис усіх новинок. У колекції є майже круглі кабачки, зелені цукіні, жовтогарячі патисони. Щоб ви надалі купували насіння саме тих рослин, які найбільше підходять під ваші задачі й правильно їх вирощували – давайте разом розберемося в чому їх подібності й відмінності, різниця в смакові, кулінарних властивостях і ін. особливостях.


Стрілки часнику від хвороб і шкідників

— 5 червня 2019 —

У червні озимий часник випускає квітконоси. їх видаляють – і одержують більш важкі голівки. При цьому часникові стрілки здатні принести набагато більше користі. У першій половині літа вони стануть справжньою паличкою-рятівницею, яка самим економічним способом дозволить зберегти здоров’я культурних насаджень.


7 секретів «стоп бур’ян»

— 27 травня 2019 —

1. Зваріть бур’яни. Звичайно після прополювання коріння бур’янів, що перебувало в землі, швидко проростають. Пролийте грядки окропом, щоб цього уникнути.


Чим полити помідори для швидкого росту й утворення зав’язі

— 27 травня 2019 —

Полив і підгодівля висадженої розсади томатів – обов’язкова процедура, що забезпечує надалі швидкий якісний ріст і становлення рослин, а також багатий урожай. Це необхідно зробити для помідорів, що ростуть і у відкритому ґрунті, і для тих, які були висаджені в теплицю.


Чому розсада капусти в’яне й сохне після висадження в ґрунт

— 27 травня 2019 —

Виростити здорову міцну розсаду капусти в домашніх умовах – це лише перший крок на шляху одержання гарного врожаю. Скільки ще труднощів необхідно витримати городникам у процесі розведення цієї овочевої культури!


Таємниці ритмів Місяця

— 22 травня 2019 —

Їхній вплив на все живе на Землі давно доведено. Тож науковці рекомендують враховувати місячні цикли при вирощуванні різних культур: залежно від біологічних особливостей рослин, їхньої «поведінки» під час різних місячних циклів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс