Сад-город

Саморобний парник-теплиця з дугами й авто-поливом

— 25 січня 2017 —

На практиці отримали широке застосування парники (як заводські, так і саморобні), де каркас - дуги із пластикових труб ПНД. Ось і виникла ідея: а чи не використати ці дуги-труби як водопровідну систему для поливу?


Брунька командує весною

— 18 січня 2017 —

За фенофазами у рослин можна визначити місцеві особливості ритміки природи, судити про зміни в ній, про важливі події весни й літа, про настання часу проведення сезонних робіт. Фенофази становлять інтерес при введенні в культуру нових видів і сортів, а також при доборі асортиментів рослин. 


Сім правил великого врожаю помідорів

— 18 січня 2017 —

Сім правил великого врожаю помідорів


Як підготувати теплицю й парник до весни?

— 11 січня 2017 —

Теплиця - це особлива агроекосистема. Цілий рік ґрунт у теплиці не зазнає на собі прямого впливу навколишнього середовища: усередині теплиці не йдуть дощі, не дує вітер, немає прямих сонячних променів. Підготовка теплиці й парника до весни досить важливий захід.


Січень - року початок, зимі - середина

— 11 січня 2017 —

Так здавна говорять у народі про цей місяць. І нерідко зображують його дволиким: старою половиною обличчя він, як би, звернений у минуле, молодою - у майбутнє. Кілька разів поспіль холодні січні повторюються рідко. З огляду на те, що торік  він був теплим, у цьому, буде, швидше за все, холодніше.


Коли город сам за собою доглядає

— 11 січня 2017 —

Це мрія кожного садівника-городника: нічого не робиш, а саме все росте, просапується, прибирається. Город доглядає сам за собою. Звичайно, до таких технологій ми поки не доросли. Але ще за старих часів наші предки знали рецепти рослин, що дружать, які сприятливо впливають на партнерів. Поговоримо про сприятливий вплив запашних трав і квітів на овочеві культури.


Січневі турботи дачника

— 4 січня 2017 —

Січень. Здавалося б, сад спить, на городі сумно, але повністю забути про турботи ні садівнику, ні городнику не приходиться. Від того, наскільки дбайливо ми поставимося до того, що дарує нам у цьому місяці природа, наскільки якісно витратимо час, що видався для відпочинку, залежить і те, як рослини перенесуть зиму, і те, як підготується до весни земля, і те, що буде рости на наших грядках у новому сезоні. Словом, приказка "готов сани влітку, а віз узимку", саме про цей період.


Як зберегти капусту свіжою до весни

— 28 грудня 2016 —

Зберегти білокачану і червонокачанну капусту свіжою і соковитою до весни зовсім не важко. 


Що садівнику запасати взимку, щоб використовувати влітку

— 21 грудня 2016 —

Городники, які практикують органічне землеробство на своїх дачних ділянках, знають не з чуток, яка величезна кількість органіки потрібна в сезон. Тому в них ніщо не пропадає даремно: гнилі деревинки спалюються для одержання попелу, друзки і дрібні гілки відправляються в малинники в якості мульчі, кухонні відходи йдуть у компостну купу тощо.


Місяць і його вплив на рослини

— 21 грудня 2016 —

Ще в стародавності астрологи помітили зв'язок між циклом Місяця і розвитком та зростанням рослин. Спостереження багатьох років показали, як розвиваються рослини залежно від фази і перебування Місяця в кожному конкретному знаку Зодіаку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс