Сад-город

Як правильно зберегти врожай: поради і секрети

— 29 серпня 2018 —

Виростити врожай – це тільки половина справи, а як його зберегти і бажано до наступного сезону? У переддень робіт зі збирання плодів, ягід ми зібрали різні способи, які допоможуть вам зберегти вирощене. Є серед них і старі, перевірені часом методи для тих, хто не хоче ризикувати. Є й нові – для тих, хто любить експерименти. У всьому цьому різноманітті ви напевно знайдете щось корисне і для себе.


Перегній на дачі – секрети правильного готування

— 29 серпня 2018 —

Чи використовуєте ви перегній на своїй дачній ділянці? Якщо ні, то ви здивуєтеся, скільки корисних речовин і компонентів він може дати ґрунту. Листяний перегній здатний виконати відразу кілька функцій: поліпшити структуру ґрунту, мульчувати, а також підкисювати ґрунт для тих рослин, яким це необхідно для повноцінного розвитку. Як приготувати перегній на дачі?


Щитівка на садових і кімнатних рослинах

— 22 серпня 2018 —

Щитівка на домашніх рослинах, грядках або садових деревах здатна доставити чимало неприємностей. Ці комахи-шкідники ушкоджують листя, стовбури, плоди й гілки безлічі рослин. У розпал городнього сезону боремося із щитівкою грамотно!


Засіб від бур'янів на ділянці

— 16 серпня 2018 —

Багато дачників, що принципово не використовують на своїй ділянці токсичні суміші для боротьби з бур'янами – гербіциди, знають чудовий народний спосіб, як позбутися бур'янів на ділянці. Цей перевірений часом ефективний засіб знищення бур'янів і всієї небажаної трави, готується зі звичайної повареної солі та оцтової кислоти.


Як дружать йод і город

— 15 серпня 2018 —

Кожному відомий 5-відсотковий розчин йоду як лікарський препарат. Звичайно він використовується як антисептик при лікуванні ран, порізів, фурункулів. А чи знаєте ви, що цей препарат може бути використаний у вашій улюбленій городній справі? Зараз розповімо в чому суть.


Борна кислота врятує врожай капусти

— 15 серпня 2018 —

Борна кислота – це унікальне підживлення для різних городніх культур. Використовують її при нестачі бору в ґрунті. Саме цей компонент так необхідний рослинам протягом усього періоду вегетації. Якщо говорити про капусту, то без бору вона починається в'янути, а її листики засихати й загнивати.


Компост, що сам росте і сам рихлить

— 15 серпня 2018 —

Життя на нашій планеті почалося з рослин і триває завдяки їм. Уся органіка живих істот - колишні рослини. Це вони перетворюють сонце на глюкозу і передають її нам. Що б ми не їли, ми харчуємося енергією зелених клітин. Рослина завжди створює життя. Вона не може бути шкідливою. З усіх живих істот тільки людина умудрилися забути про це.


Приємні турботи виноградарів

— 8 серпня 2018 —

Серпень, мабуть, найприємніший місяць для виноградаря. Починають з'являтися перші плоди його праці - дозрівають ранні й середні сорти винограду. Особливо приємно пробувати ягоди нових сортів, яких чекаєш із таким нетерпінням. Скільки праці витрачено протягом цілого року! Не даремно в народі говорять: «Кожне гроно винограду краплею поту облите».


Чому броколі не зав'язує голову

— 1 серпня 2018 —

Капуста броколі надзвичайно корисна, її вирощують багато дачників. Але багато городників, особливо ті, хто вирощує цю капусту вперше, зіштовхуються з такою проблемою -  броколі не зав'язує голівки. У чому ж причина?


Що робити з гіркими огірками

— 1 серпня 2018 —

Якщо зеленці містять гіркоту, то її певною мірою можна нейтралізувати.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс