Сад-город

Обробка полуниці навесні

— 19 березня 2021 —

Тільки-но наступає весна, садівники вже поспішають подбати про свою ділянку. Якщо ж на ділянці росте полуниця - то таких турбот завжди багато. Починати роботу на грядках з полуницею потрібно відразу після танення снігу.


Перший приїзд на дачу навесні: перелік важливих справ, про які ви не повинні забути

— 7 березня 2021 —

Ви вже напевно думали, із чого почати догляд за ділянкою навесні. Спереду багато справ, здається, що часу на все не вистачить. Але не хвилюйтеся, ми розповімо про основні роботи. Тепер ви будете впевнені, що найважливіше успішно виконане!


Якщо ґрунт виснажується. Як визначити, які добрива потрібно внести

— 7 березня 2021 —

Всі добрива ділять на мінеральні, органічні та бактеріальні. І, незважаючи на те, що зараз у моді мікроби й органічні добрива, найбільш широко використовуються мінеральні добрива.


Як визначити строки посіву насіння овочевих культур на розсаду?

— 27 лютого 2021 —

Запеклі городники, знудьгувавшись по роботі із землею, частенько вже після Нового року розвертають підготовку до вирощування розсади, щоб якомога раніше посіяти насіння овочів. Скуповують різне насіння, заготовляють ґрунт і всякі торф’яні горщики й таблетки, ящики, коробки, скляночки… І мало не з кінця січня, засукавши рукава, приступають до таїнства посівної.


Розкислення ґрунту. Чому краще гіпсувати, а не вапнувати

— 27 лютого 2021 —

Замість вапна, поташу або деревного попелу для розкислення ґрунту краще використовувати гіпс, алебастр, крейду, доломіт, роздрібнений старий цемент, штукатурку, у тому числі й суху, або яєчну шкаралупу.


Як поліпшити схожість насіння. Що треба знати про стимулятори росту рослин

— 19 лютого 2021 —

Придбати посадковий матеріал, це ще пів справи, потрібно ще як слід підготувати його. Адже вміст гарних яскравих пакетиків, на жаль, іноді виявляється недостатньо якісним.


Міцна розсада перцю – запорука гарного врожаю

— 12 лютого 2021 —

Перець – улюблена культура багатьох городників. Щоб розсада виросла міцною, а врожай порадував, потрібно прикласти чимало зусиль. Головні умови вирощування перцю: якісне насіння, живильний ґрунт, світло, тепло й своєчасний полив.


Питний режим для розсади: в який час доби краще поливати рослини

— 5 лютого 2021 —

Виявляється, правильно організований питний режим важливий для рослин не менше, ніж тепло, світло і якісний субстрат. При неправильному підході до поливу саджанці можуть зів'янути, пожовтіти і навіть загнити або висохнути. Щоб цього не сталося, треба всього лише виділити пару хвилин і прочитати дану статтю.


Окропом по шкідниках

— 5 лютого 2021 —

Знищити зимуючих шкідників на чагарниках можна за допомогою гарячої води. Потрапляючи на пагони, гаряча вода не обпікає їх, проте знищує вщент всі яйцекладки й лялечки шкідників.


Чому не варто поспішати з висадкою насіння томатів на розсаду

— 29 січня 2021 —

3 основних негативних фактори ранньої посадки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс