Сад-город

Скільки часу зберігаються яблука

— 27 серпня 2014 —

Учені вивели формулу, за допомогою якої можна підрахувати, скільки часу можуть зберігатися яблука. Не вірите? Перевірте!


Чому пропадають кабачки

— 27 серпня 2014 —

Кабачки - зовсім невимоглива культура і ростуть практично скрізь. Як говориться - посіяв і забув. Але останнім часом серйозною проблемою кабачків стала гниль плодів. Причому йде не те гниття що на початку літа, коли кущі позбуваються зайвої зав'язі. Гниють уже цілком сформовані плоди.


Гіркий огірок: хто винуватий і що робити?

— 20 серпня 2014 —

Огірки, які гірчать, - справжній камінь спотикання для багатьох городників. Як не намагаєшся створити умови, а отримуєш такий урожай, що годиться тільки на викид.


Як зберігати дині вдома

— 14 серпня 2014 —

Для лежання плоди готують ще до збирання, за 8-10 днів наполовину підрізаючи плодоніжку. Повністю стиглі дині для лежання не годяться. Спілість визначають за сіткою тріщин. Вибирають не зовсім стиглі, лише наполовину покриті сіткою. Тобто сітка має бути не яскравою, а середньовираженою.


Грунт і врожай

— 14 серпня 2014 —

Часто городники ремствують на те, що праці вклали багато, а врожай отримали низький. Щоб працювати з користю, потрібно вміти визначати вид ґрунту.


Цибуля і часник - збирання та зберігання

— 6 серпня 2014 —

Тривале зберігання часнику і ріпчастої цибулі - дуже непросте завдання. І вирішувати його починають задовго до збору врожаю - у процесі вибору сорту для посадки. У хімічному складі гострих сортів цибулі концентрація ефірних олій і сухих речовин вища, ніж у солодких сортах. Тому гостра цибуля здатна довше перебувати в періоді спокою, і більше придатна до тривалого зберігання. Виходить, для посадки з метою наступного зберігання варто зупинити свій вибір на гострих сортах. Що стосується часнику, то на зберігання закладають його ярову форму, а посадкою озимого займаються восени.


Дочка агрусу і смородини

— 6 серпня 2014 —

Останнім часом в асортименті посадкового матеріалу все частіше зустрічається йошта - гібрид смородини і аґрусу. Cадівники, дивлячись на ці гарні рослини, не витримують спокуси та купують їх, а вже потім задаються питанням: що це таке і що із цим робити? 


Вирощування малини: посадка, догляд, підживлення

— 30 липня 2014 —

Малина - одна з найцінніших ягід, відомих людству. Усі знають, що малинове варення - кращі та найсмачніші ліки від застуди. Чай з листя та гілок малини сприяє оздоровленню травної системи, допомагає при печії й виразці, рятує від нудоти при вагітності, збагачує організм вітамінами. Як же виростити цю чудо-ягоду на своїй дачі? Сьогодні ми розглянемо основні правила вирощування малини, навчимося доглядати за малинниками так, щоб не скаржитися на врожаї протягом п'ятнадцяти років.


Валідол проти кротів: досвід городника

— 30 липня 2014 —

Здраствуй, улюблена газета! Озиваюся на ваше прохання ділитися своїми порадами та хочу розповісти про дуже простий, але дуже діючий спосіб вигнання кротів з ділянки.


Дріжджі як добриво

— 30 липня 2014 —

Про чудодійні властивості дріжджів та їхнє застосування в саду та на городі знає багато хто. Наприклад, дріжджі давно використовуються просунутими городниками як стимулятор росту: замочене в дріжджовому настої насіння краще та дружніше проростає.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс