Сад-город

Агроволокно – універсальний інструмент в аграрній справі

— 8 листопада 2023 —

Агроволокно чи альтернативна назва спанбонд – багатофункціональний екологічно чистий текстиль, який структурою нагадує флізелін. В основі виробництва застосовується поліпропілен, а формою волокно нагадує сітчастий матеріал. Завдяки цьому виробу є можливість підготувати ідеальний захист та мікроклімат для окремих аграрних культур.


Рута: Правила вирощування та корисні властивості

— 12 лютого 2022 —

Чи чули ви що-небудь про руту? Цілком імовірно, що так. У теперішній час рослина користується великою популярністю в народній медицині. А що ви про неї знаєте? Про її дію на організм людини? Про її застосування? А бажаєте виростити цю корисну рослину й у себе в палісаднику? Давайте спробуємо!


Лютий: ідемо в сад – білити й фарбувати

— 11 лютого 2022 —

Настав лютий. А тому, прийшов саме час зайнятися... побілкою дерев. Якщо ви білили їх восени, однаково побілку потрібно оновити. Виключення – спеціальні садові фарби. Вони тримаються довго, хоча й не самі корисні для дерева. Найголовніше в побілці – її білий колір, який відбиває сонячні промені.


Чи потрібно ущільнювати сніг в саду: міфи, в які досі вірять садівники

— 11 лютого 2022 —

Відомо, що сніг на 95% складається з повітря, тому він так добре захищає рослини від морозів. Але коли сніг ущільнюється, покривається кіркою, його захисні властивості погіршуються і замість користі він починає приносити шкоду.


Чому у кімнатних рослин сохнуть кінчики листя і як з цим боротися

— 30 січня 2022 —

Для деяких квітникарів, жителі підвіконня стають справжніми улюбленцями, за якими доглядають з любов’ю. Проте яким би ретельним не був догляд, все одно домашні рослини можуть хворіти. Захворювання бувають різні, та й виникають вони з багатьох причин. Однак ми розповімо про те, чому сохнуть кінчики листя у кімнатних рослин. І, звичайно, не забудемо підказати, як з цим боротися.


Коли треба сіяти помідори на розсаду

— 30 січня 2022 —

Успіх розсади залежить не тільки від підсвічування, але і від того, коли сіяти насіння. Переросла розсада приживається набагато гірше стандартної. А слабка розсада містить занадто мало вологи і не встигає дати коріння до її виснаження. Звідси і великі втрати при висадці.


Як виростити мікрозелень: 6 способів, які може спробувати кожен

— 23 січня 2022 —

Відносно нове віяння нашого життя — мікрозелень. Це чудесний продукт, що заряджає організм корисними речовинами, особливо дефіцитними в період зимових коротких похмурих днів і березневого авітамінозу.


Корисні поради щодо стратифікації насіння багаторічників у саду під снігом

— 16 січня 2022 —

За природних умов насіння стратифікують, якщо його досить багато (наприклад, зібрали своє) і воно не дуже дрібне. Придбаним насінням (а його у пакетиках лише по кілька штук) краще не ризикувати: слід посіяти його у будинку, щоб виключити неприємності, які можуть трапитися з насінням просто неба.


Яку розсаду саджають у січні

— 14 січня 2022 —

Якщо вам потрібна овочева або квіткова розсада, січень – саме час подбати про її посадку вдома на підвіконні або в теплиці. Так, дачний сезон для багатьох дачників починається далеко не з перекопування грядокю


Як приготувати ґрунт для вирощування розсади

— 14 січня 2022 —

Дачникам добре відомо, що високий урожай залежить від багатьох факторів, але один з найважливіших – правильний ґрунт для вирощування розсади. Землю під розсаду можна знайти в магазині, а можна зробити й самостійно. Що краще?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс