Сад-город

Білий, жовтий та навіть смугастий! Якого кольору буває буряк?

— 16 грудня 2015 —

Страви, приготовлені зі столового буряка, легко впізнати за гарним бордовим кольором. Правда, іноді він набридає, і тоді ми починаємо відвертати ніс від цього корисного овочу. На щастя, буряк існує в різному обличчі. Якщо вам час від часу хочеться різноманітити овочевий стіл, зверніть увагу на сорти буряка альтернативних розцвічень.


Підзимовий посів томатів

— 9 грудня 2015 —

Ця стаття, у першу чергу, для садівників-експериментаторів, оскільки мова в ній іде про підзимовий посів помідорів - практику не найпоширенішу серед городників, але досить і досить перспективну.


Як зберегти часник до весни

— 9 грудня 2015 —

Багато садівників часто припускаються помилки, зберігаючи часник у холодильнику. Оптимальна температура для зберігання часнику знаходиться в межах +16°С. Така температура може бути біля балконних дверей або на неутепленому підвіконні. У холодильнику ж часник набирає вологу і може загнити або покритися цвіллю.


Грудневі турботи дачника

— 9 грудня 2015 —

Ось і грудень... Перший місяць зими від заморочливої осені відрізняється кількістю турбот у кращий бік. Але, незважаючи на те, що й дерева, і чагарники вже сплять, а грядки давно пустують, турботливому господарю знаходиться робота й у саду, і на городі. Для когось вона може здаватися не такою вже і важливою, але часто від її виконання залежить майбутній урожай, а тому недооцінювати її необхідність ніяк не можна.


Вапнування грунту в саду: навіщо, коли і як це необхідно робити?

— 2 грудня 2015 —

Ріст і нормальний розвиток плодово-ягідних і овочевих рослин залежить від складу ґрунту. Особливий вплив здійснює рівень його кислотності. За цим показником ґрунти розділяють на три групи: кислі, нейтральні та лужні. Для багатьох садових культур  найбільшу небезпеку становлять ґрунти з підвищеним рівнем кислотності. У рослин, що розвиваються в таких умовах, можна помітити явне вповільнення росту, обумовлене поганою засвоюваністю живильних речовин, що містяться в кислих ґрунтах. Періодичне вапнування ґрунту дозволяє вирівняти кислотно-лужний баланс, усунувши тим самим причину, що гнітить ріст рослин.


Вирощування кореневої селери: поради та секрети гарного врожаю

— 25 листопада 2015 —

Виростити багато соковитих великих і круглих коренеплодів селери та всю зиму їсти відмінні вітамінні салати... мрієте про таке? Але ще жодного разу не пробували саджати кореневу селеру або пробували, але отримали дрібні невиразні корінці та відмовилися від цього наміру?


Як зберегти врожай капусти до весни

— 25 листопада 2015 —

Завдяки великій розмаїтості сортів капусти білокачанної вживати її у свіжому вигляді можливо практично цілий рік. Правда, для тривалого зберігання підійдуть аж ніяк не всі сорти. 


Як зберегти живці винограду

— 18 листопада 2015 —

Правильне зберігання живців винограду вирішальним чином визначає якість і відсоток виходу повноцінних саджанців. Дуже важливо, щоб до моменту посадки (при вирощуванні кореневласних саджанців) або щеплення (для  щеплених саджанців), живці залишалися свіжими та здоровими.  Що все це значить? І що для цього необхідно робити?


Омолодження смородини

— 18 листопада 2015 —

Отже, ви купили ділянку, і разом із землею вам від колишніх господарів дісталися плодово-ягідні насадження. Чи не чудово? Просто відмінно, та тільки от кущам смородини й аґрусу на вигляд років по 15-20, багато з них хворіють, вражаються шкідниками і плодоносять неважливо.


Укриття виноградників на зиму

— 11 листопада 2015 —

Виноград - рослина звичайна для країн з помірним, субтропічним або тропічним кліматом. Культивовані сорти винограду, столові і технічні, переважно вирощуються в регіонах з м'якою нетривалою зимою. Але виняткові сорти можуть переносити низькі температури, не загинувши або не втративши здатність давати врожай. Це сорти, що мають достатню морозостійкість і зимостійкість.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс