Сад-город

Лікувати грунт краще восени

— 7 жовтня 2015 —

Кожний садівник і городник знає, що у нас ґрунти з надлишковою кислотністю не рідкість. Такі ділянки впізнають за бур'янистою рослинністю, що їх вбирає - хвощ-сосонка, жовтець, щавлі різних видів. Більшості ж культурних рослин, щоб добре розвиватися та плодоносити на таких ґрунтах, потрібна допомога городника. А значить, не зайвим буде замовити характеристику ґрунту для ваших ділянок в агрохімічній лабораторії.


Осіннє внесення добрив

— 7 жовтня 2015 —

Осіннє внесення добрив справедливо вважається основним - указують нам учені агрономи. І практика городників-аматорів підтверджує, що це дійсно так. Більше того, такий агрозахід належить до невідкладних робіт. 


Підзимові посіви

— 7 жовтня 2015 —

Однією з найцінніших якостей успішного городника є грамотний розподіл праці й часу. Роботи на землі завжди багато, а тому виконавши певні операції восени, можна трохи розвантажити себе навесні. Але що може полегшити весняну працю? Відповідь - підзимові посіви!


Зоряна королева городу бамія

— 7 жовтня 2015 —

І це не перебільшення, адже бамія - одна з найекзотичніших і привабливіших їстівних культур. Надзвичайні плоди-стручки з вираженими гранями при розрізуванні дозволяють одержати дуже оригінальні «зірочки», та й самі стануть прикрасою будь-якої страви. Свіжий смак, що нагадує про баклажани, молодий горошок і спаржу, невибагливість і краса самої рослини на грядках заслуговують набагато більш пильної уваги. Тим більше, що бамію легко виростити навіть там, де панують далеко не південні умови.


Своє насіння - це просто

— 30 вересня 2015 —

Якщо ви маєте намір отримати насіння зі своїх грядок, урахуйте, що одна рослина дасть вам (у грамах): цибулі - 3-5, кропу - 5-7, салату - 3-5, гороху - 35-40, квасолі - 25-30 г. Із плода томату ви одержите 3-6 г насіння, огірка - 10-12 г, кабачка - 50 г, гарбуза - до 200 г насіння.


Вологозарядковий полив: як, коли і скільки

— 30 вересня 2015 —

Клімат змінюється, це доводиться визнати, і там, де раніше сад прекрасно плодоносив без поливів, сьогодні стали регулярними тривалі посухи, які змушують всерйоз замислитися про штучне зрошення і не сподіватися на дощ.


Коли саджати часник

— 23 вересня 2015 —

Посадка часнику під зиму - важлива робота на городі восени. Коли саджати озимий часник? Як правильно саджати часник восени, на яке місце, після яких культур? Який посадковий матеріал часнику використовувати для озимої посадки? На ці та інші питання відповідає селекціонер часнику з багаторічним досвідом Костянтин Зайцев.


Метеорологи обіцяють теплу осінь і зиму, Новий рік - з морозцем

— 23 вересня 2015 —

Учені Українського гідрометеорологічного інституту розрахували прогноз на осінньо-зимовий період на території України в опалювальний сезон. За їхніми прогнозами, він буде теплим, морози очікуються в період переходу старий і новий рік. 


Баклажани – про колір, світло і тепло

— 23 вересня 2015 —

Ми звикли до темно-фіолетових баклажанів, але вони можуть бути й зеленими, і жовтогарячими, у смужку та навіть білими. 


Гарбуз - король осені

— 16 вересня 2015 —

Титул найбільшого овочу наших городів без сумніву належить гарбузу. В умовах спекотного клімату, наприклад у Середній Азії, були вирощені екземпляри, які досягали позначки 200 кілограм. В умовах помірного клімату при правильному догляді існує можливість виростити овоч вагою до 50 кг.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс