Сад-город

Яка користь від мульчування грунту

— 15 липня 2015 —

Мульчування - це накривання ділянки ґрунту біля рослини шаром якого-небудь матеріалу. Навіщо його застосовують і які матеріали краще використовувати в якості мульчі? Давайте спробуємо в цьому розібратися.


Як сформувати кущі перців і баклажанів

— 15 липня 2015 —

Для того щоб плоди одержували більше світла і краще дозрівали, кущі баклажанів і перців потрібно правильно формувати.


Немає малини на малині, чому? або Як отримати небувалий урожай корисної ягоди

— 15 липня 2015 —

Багато власників дачних ділянок задаються питанням - як виростити малину, щоб одержати багатий урожай? Адже це дуже корисна і смачна ягода. Багатьох не раз виручали заготівлі з малини в дні застуди взимку. 


Час зеленого щеплення

— 9 липня 2015 —

Між щепленням живцем (весна-початок літа) і окуліруванням (середина липня-середина серпня) наступає так званий «мертвий сезон». Цей проміжок часу можна з успіхом зайняти «зеленим щепленням» (щеплення частини ще не доспілого літнього пагона з однією-двома бруньками).


Працюємо з колоїдною сіркою

— 9 липня 2015 —

Сірка колоїдна - унікальний препарат, практично нешкідливий для людини, згубний для багатьох хвороб і шкідників. Тому й застосовується в саду та винограднику майже повсюдно. На жаль, препарат легко змивається дощами, тому обробку важливо провести в безвітряну і ясну погоду.


Розпушування грунту «сухий полив»

— 9 липня 2015 —

Не будемо забувати про цей найважливіший садовий захід, без якого не може бути ніякого нормального доглянутого саду - про регулярне розпушування поверхні землі між рослинами. Чим частіше його проводять, тим стабільніше росте сад, тому що це одночасно знищення бур'янів і збереження вологи в землі.


Зривати, зрізати, відщипувати? Як правильно збирати врожай

— 1 липня 2015 —

Здавалося б, що може бути простіше, ніж збір урожаю. Однак, як і у будь-якої іншої справи, у цієї теж є свої секрети. І відомі вони далеко не всім. Як і коли збирати ту або іншу культуру? Як не нашкодити їй під час збирання плодів? Як продовжити її плодоносіння? Питань багато, але на них є відповіді!


Що робити з пасинками на винограді?

— 1 липня 2015 —

З кінця травня садівники починають боротися з пасинками на винограді. Їх або безжалісно видирають під корінь, або дбайливо залишають два-чотири листочки, щоб не ушкодити закладені бруньки в пазухах листа та підсилити кущ додатковою листяною масою. Давайте розберемося, чи потрібні кущам пасинки.


Помилки при вирощуванні томатів

— 24 червня 2015 —

Цей список можна сміливо назвати пам'яткою городника, адже якщо постаратися максимально виключити заздалегідь відомі помилки, і приділити більше часу культурним рослинам, то й нервувати в період збору врожаю вам не доведеться!


Як боротися з палею

— 24 червня 2015 —

Така ненажерлива «комаха» як паля здатна доставити городнику масу турбот і досить таки відчутно вплинути на кількість і якість вирощуваних овочів. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс