Сад-город

Верхівкова гниль томату

— 1 серпня 2018 —

У теплиці справжнім бичем плодів томату є верхівкова гниль, вона також приводить до гниття плодів томату на більшій частині цих рослин.


Дерева на шпалерах: компактний сад для невеликої ділянки

— 25 липня 2018 —

Існує цікавий метод вирощування плодових дерев за допомогою шпалер. Такий варіант саду виходить дуже зручним і компактним.


Яка користь від мульчування ґрунту і як правильно вибрати мульчу

— 18 липня 2018 —

Мульчування - це накривання ділянки ґрунту біля рослини шаром якого-небудь матеріалу. Навіщо його застосовують і які матеріали краще використовувати в якості мульчі? Спробуємо розібратися із цим прийомом.


Чим звичайні сіль, цукор, часник і гірчиця можуть допомогти городнику

— 18 липня 2018 —

Складно уявити, але багато отрутохімікатів і промислові добрива можна з успіхом замінити звичайними продуктами з кухні. Прості часник, кефір, гірчиця, сіль і цукор часом працюють не гірше покупних чудо-засобів. Розглянемо ситуації, при яких ці продукти будуть корисними для городника.


Кращі позакореневі підживлення

— 18 липня 2018 —

Високу ефективність позакореневих підживлень визнають усі. Правда, фахівці – із застереженням: якщо ґрунт не був у достатній мірі заправлений навесні добривами. Але й у цьому випадку є моменти, коли добриво по листю буде корисним.


Повитиця: рослина-паразит

— 11 липня 2018 —

Повитиця (Cuscuta) належить до небезпечних видів бур'яну, здатних заподіяти величезну шкоду культурним рослинам, що зростають на городі. Якщо раніше в сімейство Повитицевих включали тільки один вид цього бур'яну, то на сьогоднішній день селекціонери нараховують порядку 200 різновидів повитиці.


Як виростити помідори без єдиної тріщини

— 11 липня 2018 —

Приємний зовнішній вигляд помідорів залежить від декількох факторів, перший – підживлення, у період дозрівання помідорів має бути вдвічі менше, чим звичайно, інакше шок і тріщини по швах. 


Що можна посадити в другій половині літа

— 11 липня 2018 —

У саду й на городі, незважаючи на те, що врожай деяких овочів і ягід уже зібраний, робота не зупиняється. По-перше,  ріст багатьох плодових і ягідних ще щосили триває, по-друге, потрібно зробити ще дуже багато для формування врожаю наступного року. А, якщо час дозволяє, то зараз ще можна засіяти ті ділянки городу, з яких урожай уже зібраний, повторно. Це не тільки дозволить вам підвищити «продуктивність» своєї дачної ділянки, але й не дасть розростися бур'янам. 


Рятуємо город від спеки

— 11 липня 2018 —

Незвичайна спека - важке випробування і для нас, і для рослин. Хтось рятує від спеки себе, улюбленого, хтось – домочадців...


Літо у вашому саду

— 4 липня 2018 —

Одним з  головних завдань у цей період є збереження вологи. Добре, якщо дощів достатньо, але якщо довгий час тримається суха погода і висока температура повітря, сад необхідно поливати. Хоча б раз-два на місяць. Після поливу необхідно розпушити ґрунт і замульчувати пристовбурні кола.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс