Сад-город

Броколі на вашій ділянці

— 10 грудня 2014 —

Капусту броколі не даремно рекомендують людству дієтологи всього світу: цей овоч містить велику кількість вітамінів, мінералів, мікроелементів і цукрів. Броколі перешкоджає хворобам нирок і атеросклерозу, очищає організм від важких металів і шлаків, а так само захищає його від утворення злоякісних пухлин. 


Естрагон або тархун - кулінарний полин

— 10 грудня 2014 —

Ця рослина не така заморська, як може здатися. Естрагон у великій кількості росте в Сибіру, по берегах рік і в знижених ділянках степової рівнини. Також у дикому виді зростає в Східній Європі, Середній Азії, Монголії, Китаї, Пакистані та Індії; у Північній Америці росте від Центральної Мексики до субарктичних районів Канади й Аляски. 


Цибульна лушпайка - гарне та діюче добриво

— 3 грудня 2014 —

Щоб підживити рослини, вирощувані на ділянці, а також зберегти та поліпшити врожай, люди все частіше вдаються до «хімії» (добрива і отрутохімікати). Однак, добриво із цибульної лушпайки, що завжди є під рукою, принесе багато користі та позбавить від шкідників.


Вирощуємо дайкон

— 3 грудня 2014 —

Багато людей думають, що дайкон є назвою редьки - це не так, хоча в народі і прозвали його «японською редькою». Він схожий за спорідненністю, але є окремою культурою, що має власні цінні морфологічні та біологічні ознаки.


Калина червона, уже не гірка

— 3 грудня 2014 —

Багато кому знайомий цей декоративний чагарник. Квітує калина в травні-червні. Яскраво-червоні гіркуваті плоди дозрівають у серпні-вересні.


Золота або золотава смородина

— 26 листопада 2014 —

Цей чагарник часто приймають за гібрид смородини з аґрусом, адже   листя у неї, як в аґрусу. Але це не гібрид, а золотава смородина. Назву свою вона отримала через золотаво-жовті квітки із приємним сильним ароматом, зібрані по 5-7 штук у кисті.


5 міфів про зимове вкриття рослин

— 26 листопада 2014 —

Взимку навіть витривалим рослинам буває нелегко, особливо в останні роки. Погода стала зовсім непередбаченою, захищати свій сад від її капризів усе сутужніше. Та й чи завжди ми маємо надійну інформацію про те, як правильно вкривати рослини на зиму? 


Напередодні зими

— 26 листопада 2014 —

У листопаді, останньому місяці дачного сезону, основні турботи спрямовані на підготовку до зими. І на городі, і в саду, і у квітнику роботи вистачає, адже увага потрібна майже кожній рослині-багатолітнику.


Секрети вирощування айви

— 19 листопада 2014 —

Мало кому не знайомі великі яскраво-жовті плоди айви звичайної. Тільки щоб одержувати її чудові плоди у великому обсязі, недостатньо просто посадити саджанці. Необхідно ще виконати комплекс необхідних прийомів.


Готуємо садовий вар у домашніх умовах

— 19 листопада 2014 —

Без садових замазок (варів) у саду не обійтися. Вони потрібні і при щепленнях, і при ушкодженні дерев гризунами, і якщо обдерто кору при обробці або ж при обрізці були нанесені великі рани. Звичайно, садовий вар можна купити в магазині, а можна й приготувати самим.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс