Сад-город

Овоч до весняного борщу

— 9 квітня 2014 —

Соковите листя цієї рослини багате вуглеводами, білками та мінеральними солями. Крім того, у ній дуже багато вітамінів, яких так не вистачає навесні. Щоб отримати гарний урожай щавлю, необхідно підібрати сорти, правильно посіяти насіння і забезпечити рослинам необхідний догляд.


Складності вибору, або навіщо стільки сортів огірка?

— 2 квітня 2014 —

Огірок - одна з найпопулярніших культур, котру вирощує практично кожний дачник. Сьогодні на ринку представлена величезна кількість сортів і гібридів огірка, і цей достаток часом заводить городників-любителів у тупик. Який сорт або гібрид вибрати? Чому з'явилося так багато сортів і гібридів, і чим вони відрізняються один від одного? Спостереження, отримані в результаті оцінки великої колекції від різних компаній, якоюсь мірою відповідають на ці питання.


Індетермінантні сорти томатів

— 2 квітня 2014 —

Гордість будь-якої насінної фірми - власні сорти томатів індетермінантної форми, тобто - здатних рости без обмежень. Причому останні сорти та гібриди відрізняються високою стійкістю до цілого букета хвороб, що зустрічаються в теплицях і умовах відкритого ґрунту. Не обійшлося і без генної інженерії, ряд сортів має гени стійкості до хвороб і вірусів.


Секрети соковитого редису

— 26 березня 2014 —

Редис поряд з салатом і зеленою цибулею є першим ранньовесняним овочем. Однак останнім часом багато городників воліють купувати його на ринку, а не вирощувати власноруч.


Як виростити розсаду томатів

— 26 березня 2014 —

Виростити гарний урожай помідорів може кожний городник. Для цього потрібно дотриматися ряду умов, що стосуються агротехніки цієї рослини. Які ж ці умови?


Дротянка - нещадний шкідник картоплі

— 19 березня 2014 —

За загальною шкодою, що наносить картопляній ділянці, дротянка, мабуть, мало в чому поступиться колорадському жуку. Але про колорадського жука багато пишуть і говорять, уся реклама пістрявіє назвами наймодніших препаратів для успішної боротьби з американським «розбійником», та й сам красень-жук на картопляному бадиллі сидить як на картинці, як велике сонечко, а об'їдене ним листя відразу впадає в око.


П'ять порад, як з одного відра картоплі отримати десять

— 12 березня 2014 —

Настав час подбати про запаси картоплі на майбутню зиму. Саме у квітні закладаються основи врожаю настільки популярної у всіх городників культури. Причини всенародної любові до картоплі зрозумілі. Крім того, що вона смачна та корисна, - це ще й дуже зручна культура. При правильному підході з одного посадженого відра можна отримати десять. Потрібно тільки виконати кілька нескладних правил.


Особливості вирощування пекінської капусти

— 12 березня 2014 —

Здрастуйте, шановна редакція газети "Домовик". Я люблю вашу газету і завжди її передплачую, у ній є все і все так просто й доступно написано. Надрукуйте, будь ласка, як виростити пекінську капусту. Я торік посіяла насіння, розсада вийшла відмінна. Висадила її на дачі, вона так швидко пішла рости, а потім вигнала стріли квітів і почала пропадати. Допоможіть розібратися, у чому причина.


Березень стукає у вікно

— 5 березня 2014 —

Однак весна в березні поки ще не набрала сили, це тільки преддень тепла, так звана провесна. В останні ж роки строки приходу весни змістилися. Ось і поспішіть привести сад у належний порядок, а також підготувати насіння, розсаду і не тільки, щоб бути у всеозброєнні до приходу тепла.


Цибухи винограду: як укоренити

— 5 березня 2014 —

Ближче до лютого виноград переходить у стан змушеного спокою. При сприятливій температурі можливим є його швидке пробудження. Цей момент використовують для прискореного вирощування саджанців із цибухів винограду.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс