Сад-город

Боротьба зі слимаками на городі: всі засоби гарні

— 27 липня 2016 —

Слимаки... Це шкідники, яких можна побажати тільки лютому ворогу на город. Усілякі види капуст, перці, баклажани, полуниця, салати й багато декоративних культур щорічно страждають від навали ненажерливих молюсків. Позбутися їх раз і назавжди неможливо, але є способи скоротити їхню чисельність, віднадити від улюблених грядок і зменшити втрату, що наноситься урожаю.


Удобрювання ґрунту в липні. Чим підживити рослини

— 20 липня 2016 —

У цьому місяці активно закладається основа для майбутнього врожаю. На городі наливаються коренеплоди, формуються плоди і ягоди, зав'язуються качани середньо- і пізньостиглої капусти. Її необхідно підживити в першу чергу.


Як зберігати часник: перевірені способи

— 20 липня 2016 —

Нехай часник і не є овочем першої необхідності, проте він надзвичайно популярний у наших "присадибних господарствах". Ці гострі й ароматні зубки вирощує кожний. Але виростити - це півсправи. Хотілося б ще й зберегти отриманий урожай, як мінімум, до весни, а ще краще до літа, причому зробити це в умовах квартири, заощадивши місце в льосі для інших овочів. 


Що робити, якщо жовтіє листя в огірків

— 13 липня 2016 —

Пожовтіння листя в огірків - проблема, з якою зіштовхується майже кожний городник. В одних жовтіє або покривається плямами нижнє листя, в інших огірки жовтіють, в'януть і засихають, у третіх - листя жовтіє по краях, утворюючи свого роду облямівку. Чому жовтіє листя в огірків, найчастіше не так вже і просто зрозуміти, тому що причин багато і, здається, що всі вони підходять під ваш випадок. А треба ж щось робити, урожай адже втрачати не хочеться. Як попередити пожовтіння огіркового бадилля і що робити, якщо листя в огірків уже почало жовтіти? Зараз з'ясуємо.


Садівничі таємниці

— 13 липня 2016 —

Кожний садівник, що любить свою справу, готовий зробити все, щоб виростити здорові та гарні рослини без хімічних добрив і пестицидів. У наш час практично неможливо знайти овочі й фрукти, які дозріли б без використання хімії... Уся цінність таких продуктів втрачається.


Вирощування пекінської капусти: секрети гарного врожаю

— 13 липня 2016 —

Вирощування пекінської капусти вважається доступним кожному городнику, будь то "зелений" новачок або досвічений садівник зі стажем. Росте цей невибагливий овоч добре та швидко, легко одержати два врожаї за сезон, зберігається чудово, смачний і корисний надзвичайно, ось тільки є в нього три лиха: стрілкування, хрестоцвітна блішка і слимаки. 


Як урятувати город від нестерпної спеки

— 6 липня 2016 —

Незвичайна спека обернулася для багатьох з нас важким випробуванням. Хтось рятує від спеки себе, улюбленого, хтось - домочадців...


Що таке сухий полив

— 6 липня 2016 —

Землероби знають, наскільки важливі розпушування при вирощуванні рослин. По зерновим і кукурудзі проводять досходові і післясходові боронування, руйнуючи ґрунтову кірку. На просапних - розпушування продовжують і після того, як сходи зміцніють.


Фітозасоби, які допоможуть боротися зі шкідниками рослин

— 29 червня 2016 —

Проти попелиці ефективний відвар деревного попелу. 330 г його просівають, заливають окропом і кип'ятять 20 хв. Відстояний відвар проціджують, доливають водою до 10 л. Тепер можна обприскувати.


Компост: добриво з відходів

— 29 червня 2016 —

Компостування органічних відходів дозволяє без особливих витрат поліпшити структуру ґрунту й істотно підвищити його родючість. Але далеко не всі садівники-городники користуються цим способом. Одні готування компосту вважають справою занадто заморочливою, інші, одержавши негативний досвід, не квапляться повторювати експеримент.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс