Сад-город

Городникам-початківцям на замітку: Щоб не виникало сумнівів

— 12 квітня 2019 —

Для того, щоб висіяне насіння цибулі набубнявіло в землі, воно повинно поглинути вологи у вісім разів більше, ніж становить його власна маса! Вдосталь вологи потребують й інші культури, аби вчасно проклюнулися з насіння паростки і швидко з’явилися сходи. Тому сівбу відкладати  не можна,  поки земля ще зберігає свою весняну вологість.


Як боротися із совкою

— 12 квітня 2019 —

"Торік восени совка пошкодила коренеплоди моркви й буряка, чого раніше ніколи не було. Город на зиму переорали. Які профілактичні заходи провести навесні на тій ділянці, де росли морква й буряк, щоб совка не ушкодила врожай овочів і цього року? Які овочі посадити на тій площі?" З повагою, Житковська.


Спрощуємо роботу на дачі

— 10 квітня 2019 —

Для більшості дачників дача – це не стільки місце відпочинку, скільки галери, роботі на яких більшість присвячує дорогоцінні вихідні дні. Часто близькі люди, дивлячись на ці титанічні зусилля, намагаються переконати садівників-городників у тому, що майже все те, що вони виростили, можна купити в магазині. А от здоров’я не купиш.


Змішуємо препарати для обробки рослин

— 10 квітня 2019 —

Одержати гарний урожай у саду й городі без застосування різних хімічних і біологічних препаратів майже неможливо. Тому багатьох дачників цікавить питання, чи можна змішувати  в одному обприскувачі хімічні пестициди з біологічними засобами захисту рослин, а біостимулятори - з біодобривами.


Весна в саду. Приділіть увагу ягіднику

— 10 квітня 2019 —

Бруньки ягідних кущів розпускаються рано. Отже, якщо ви не зробили обрізування ягідника восени, то не чекайте, поки ґрунт повністю підсохне. Зробіть це не відкладаючи. Адже формування та обрізування куща відіграють важливу роль в отриманні високого  врожаю.


Обліпиха - унікальна ягода

— 29 березня 2019 —

Обліпиха, а також її листя й навіть гілки містять цілий «букет» вітамінів, мікроелементів і органічних кислот, надзвичайно важливих для профілактики й лікування багатьох захворювань. А в корі дерева - коштовний серотонін - гормон щастя. Із плодів обліпихи роблять сік, олію, відвари, настої, сиропи, які застосовуються при запальних процесах, для загоєння ран і зменшення болю.


Примхливий баклажан - найсмачніший серед жителів півдня

— 29 березня 2019 —

Баклажани можна вирощувати тільки на теплих сонячних ділянках. Вони більш вимогливі до тепла, чим томати. Для них зовсім непридатні важкі вологі ґрунти, що повільно прогріваються навесні. Зате добре вдаються на піщаних, багатих перегноєм ґрунтах, при посадці на грядах у південної сторони стіни або забору.


Як правильно відкривати виноград навесні після зимівлі

— 29 березня 2019 —

Відкриття винограду є найважливішим етапом вегетативного періоду. Неправильно виконана маніпуляція може привести до ушкодження рослини, що в майбутньому позначиться на силі росту та її урожайності. Щоб уникнути несприятливих наслідків, слід виконувати ряд нескладних правил.


Весняна обробка полуничних грядок. Народні засоби

— 29 березня 2019 —

Склади, виготовлені з рослинних компонентів, дотепер не втратили своєї актуальності. Вони з успіхом застосовуються для проведення весняних профілактичних обробок полуничних грядок уже не один десяток років і довели ділом свою ефективність по попередженню появи різних хвороб і комах-шкідників.


Самий ранній овоч - редис

— 29 березня 2019 —

Особлива цінність редису як овочевої рослини полягає в його винятковій скороспілості. Усього за 3-4 тижні від появи сходів він формує яскравий соковитий коренеплід із приємним гострим смаком і робить це при мінімумі тепла.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс