Сад-город

Вирощування кукурудзи на дачі – розкриваємо секрети високого врожаю

— 8 травня 2020 —

Якщо ви тільки замислюєтеся про те, як виростити кукурудзу на дачі й чи вартує це робити, ми докладно розповімо про всі тонкощі цього процесу, його плюсах і мінусах, а також про те, що робити з отриманим урожаєм.


Як приманити джмелів на ділянку

— 8 травня 2020 —

Коли ми говоримо про запильників городу, то перша комаха, яка відразу приходить на розум, – це бджола. Крім неї на ділянці досить часто можна зустріти джмелів. І це добре, тому що бджоли – більш вимогливі до комфортних умов. У сиру й прохолодну погоду вони краще будуть відсиджуватися у вуликах, джмелі ж – справно вийдуть на роботу, в наряд.


Поради городникам-початківцям

— 2 травня 2020 —

Не саджайте помідори там, де вони росли в минулому році, а також поряд з посадками картоплі. Справа в тому, що грибок фітофтори - мабуть, головний біч пасльонових культур - зберігається в грунті роками.


Як правильно вирощувати столові буряки

— 2 травня 2020 —

Буряк вважається цінним харчовим продуктом, до того ж, без нього неможливо приготувати традиційну українську страву — червоного борщу. Саме тому буряк на городі вирощують практично всі дачники і садівники.


6 причин використовувати борну кислоту для овочевих культур

— 25 квітня 2020 —

Досвідчені дачники використовують для підгодівлі рослин саморобні суміші на основі засобів, які легко купити в аптеці. Багато які з них не лише дешеві, але й ефективні. До таких належить, наприклад, борна кислота.


Посадка рослин з урахуванням сумісності: Молодим городникам на замітку

— 25 квітня 2020 —

Фахівці радять, що спільна посадка рослин з урахуванням їх сумісності дозволяє підвищити урожай. У разі несумісності (придушення) - врожаї знижуються.


Загартовування й висадження розсади в ґрунт

— 18 квітня 2020 —

Час біжить стрімко, здається, що ми тільки посадили насіння, що проклюнулися, й пораділи першим сходам, а вже скоро треба задуматися й про переселення вирощеної розсади з теплого, затишного підвіконня в теплицю або на відкриті грядки. І хотілося б зробити так, щоб наші, з такою любов’ю вирощені «вихованці», перенесли без втрат для здоров’я це переселення. Тому треба обов’язково провести загартовування розсади.


Рослини, що покращують грунт

— 18 квітня 2020 —

Квасоля й інші бобові (горох, соя) - збагачують ґрунт азотом, засвоюючи його безпосередньо з повітря за допомогою бактерій, що знаходяться на кореневих бульбах. Квасолею корисно обсаджувати інші культури рослин - вона допомагає позбутися від лугового метелика.


Базилік – пахощі для царів

— 10 квітня 2020 —

Базилік (васильок) запашний (Ocimum basilicum) належить до сімейства ясноткові. Назву цієї рослини перекладають як «пахощі, гідні царів».


Огірки в теплиці: посадка й догляд

— 10 квітня 2020 —

Поряд з помідором огірок - найпопулярніша городня рослина. І хоча харчова цінність огірка невелика, на 95% він складається з води, однак його смачні зеленці багаті ферментами, мінеральними солями. Є в них і вітаміни, які допомагають засвоювати білкову їжу, нормалізують кислотність шлункового соку, полегшують роботу серця й нирок.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс