Сад-город

Саджаємо лісові гриби

— 2 жовтня 2013 —

Ви любите грибне полювання? Любіть собі на здоров'я, тільки їздити в ліс для цього зовсім не обов'язково: справжні лісові гриби прекрасно ростуть на дачі! Як їх правильно посадити, піде мова в цій статті.


Осінні посадки дерев і кущів: про тонкості та нюанси

— 2 жовтня 2013 —

Осінні посадки дерев і кущів мають свою специфіку. Ігноруючи цю специфіку, можна наробити чимало лиха. Сьогодні ми нагадуємо вам кілька важливих правил вирощування та посадки дерев і кущів, виконання яких дозволить уникнути типових осінніх помилок.


Обрізка малини

— 25 вересня 2013 —

Малина - найдорожча і популярна ягода на ринку, вона цілком може окупити всі  витрати на дачу. Потрібно лише виконати для неї кілька агротехнічних знаків уваги, а не ростити як бур'ян.


Як правильно зберегти врожай, зібраний на ділянці

— 25 вересня 2013 —

Виростити врожай на городі - половина справи, його необхідно і зберегти, про це і піде мова. Овочів багато, і для кожного потрібні спеціальні умови зберігання, які необхідно знати та виконувати. У статті мова йде про те, як правильно зберегти врожай: картоплю, моркву, буряк, цибулю і капусту, приводяться практичні поради.


Вирощуємо редиску до листопада

— 25 вересня 2013 —

Зовсім дарма наприкінці теплого сезону повторно не висівають редиску. Осінній урожай більше соковитий і смачний, чим весняний. Тільки вибирати треба найбільш скоростиглі сорти. Такі як 18 днів, Червоний з білим кінчиком, Французький сніданок та ін. Тоді ласувати вітамінним салатом можна вже через 20-25 днів.


Малина чорноплідна

— 25 вересня 2013 —

Малина - одна з найбільш улюблених і розповсюджених культур у наших садах і городах. І дійсно, важко або навіть майже неможливо зустріти садову ділянку, на якій не було б цієї прекрасної рослини. Полюбили малину здавна не тільки за красу та чудовий смак ягід, але й за її цілющі властивості.  Найбільше поширення в наших садах одержала червона малина. А ось про чорну малину деякі садівники навіть і не чули.


Як зібрати насіння квітів

— 25 вересня 2013 —

У ці осінні дні ще можна зібрати насіння багатьох однолітніх квіткових рослин. Про те, як обробити купу зібраних насінних утворень (стручків, бобів, коробочок) і виділити з цієї великої маси насіння найчастіше розміром з макове зернятко - матеріал цієї статті.


Дайкон - солодший гіркої редьки

— 18 вересня 2013 —

Дайкон (він же байлобо, солодка редька, білий редис, японський великий корінь) не тільки солодший та ніжніший своєї родички редьки, але навіть має перед нею перевагу. Як і гірка редька, це справжній санітар нирок і печінки, що здатний навіть розчиняти камені. Але редька (як і хрін) містить багато гірчичних олій, які збуджують серцеву діяльність, і зловживати ним не рекомендується.


Омолоджуємо сад

— 18 вересня 2013 —

Як відомо, дерева саджають і навесні, і восени. А як визначити, що рослини вже готові до пересадження? Адже пересадження або посадка для будь-якої рослини, у т.ч. саджанців плодових дерев і кущів, це завжди стрес. Тому фахівці радять саджати рослини після закінчення їхньої вегетації. Якщо дерево скинуло половину свого листя - його вже можна пересаджувати.


Як визначити кислотність грунту прямо в саду

— 18 вересня 2013 —

Внесення різних добрив, обробка ґрунту, полив і вирощування овочевих культур досить швидко приводять до зміни кислотності ґрунту. Тому досить доцільно щоосені перед глибокою обробкою ґрунту визначати його реакцію. Ці результати підкажуть, чи варто вносити в ґрунт вапняні матеріали та у якій кількості. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс