Сад-город

Чому молоді дерева дають слабкий приріст - причини та вирішення

— 3 вересня 2020 —

Після весняної посадки саджанців ми з нетерпінням чекаємо, коли почнуть розпускатися бруньки, розгортатиметься листя, а потім чекаємо хорошого приросту. Посаджені восени саджанці навесні мають особливо сильно і швидко додавати у рості. Але іноді молоді деревця ніби не хочуть прокидатися, або розвиваються явно повільніше за інших.


Яка картопля краще зберігається - дрібна чи велика?

— 3 вересня 2020 —

Великі бульби, як правило, дозрівають раніше, тому до моменту збирання мають товщу шкірку й краще зберігаються. Дрібні часто бувають незрілими, шкірка їх швидше ушкоджується і тому вони гірше зберігаються.


Тирса для великого врожаю

— 3 вересня 2020 —

Багато дачників використовують на своїх присадибних ділянках соснові або деревні відходи. Вони можуть стати як органічним добривом, так і захисною підстилкою для плодів. Але, незважаючи на це, регулярно виникають суперечки про те, що таке тирса в городі, користь або шкода від неї для рослин? Способів застосування тирси безліч. Її змішують із компостом, використовують для мульчування, пророщують насіння. Але в кожному випадку є свої секрети.


Оси на винограді: як боротися, що робити

— 29 серпня 2020 —

Виноградники страждають від сезонних захворювань і нашестя комах. Ці фактори ставлять під загрозу якість врожаю. Боротьба з осами на винограді проводиться щороку. Комахи вибирають солодкі сорти з раннім терміном дозрівання. Для знищення шкідників використовують препарати і механічні пастки.


Вирощуємо чорнобривці: особливості догляду

— 29 серпня 2020 —

Чорнобривці дуже люблять багато українських дачників за їхню простоту, невибагливість і красу. Важко знайти присадибну ділянку, на якій би не росли ці милі квіти з яскраво вираженим ароматом. А ви знаєте, що деякі навіть додають квіточки чорнобривців до чаю, але це звичайно на любителя. Поговоримо про види чорнобривців і особливостях їх вирощування.


Удобрення в серпні: підгодівлі в саду, городі й квітнику

— 29 серпня 2020 —

Серпнева підгодівля – одна з основних садових робіт. Її виконують щорічно, у плановому порядку, і називають осінньою. Ціль роботи – забезпечити успішну зимівлю ягідних кущів і плодових дерев. Операція вважається однією з найбільш трудомістких: добрива слід закрити в прикореневу зону якнайглибше, тому ґрунт добре перекопують і рясно поливають.


Чому скручується листя на помідорах і як із цим боротися?

— 8 серпня 2020 —

Причин скручування листя на кущах томатів може бути декілька. На стан рослин впливає погода, застосовувана агротехніка, ураження шкідниками. Подивіться, які заходи найкраще почати, щоб вчасно вирішити цю проблему й урятувати свій урожай корисних домашніх помідорів.


Коли й чим підгодовувати виноград

— 8 серпня 2020 —

Підгодівлі для винограду - справа тонка. У нього є свої вподобання й досить строгі обмеження в раціоні.


Город на підвіконні: 5 овочів, які можна виростити у квартирі

— 24 липня 2020 —

Часом так хочеться своєї зелені й ароматних овочів, які не доведеться купувати у незнайомців на ринках і по супермаркетам. Ну й уявіть: помідори, огірки, перець можна виростити у своїй же квартирі, буквально на двох-трьох підвіконнях! Розповідаємо, яку популярну городину під силу виростити кожному.


Збирання й підготовка до зберігання часнику

— 22 липня 2020 —

Виростити гарний часник не важко, але зберегти його до весни соковитим і міцним вдається не всім.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс