Сад-город

Що потрібно зробити у вересні. Календар садово-городніх робіт

— 31 серпня 2016 —

Ось і закінчилося літо - входить у свої права вересень. Однак полегшено зітхнути, нам городникам, доведеться ще не скоро. У перший місяць осені нас чекає маса турбот. А як же - попереду зима і до неї необхідно підготуватися заздалегідь!


Скорцонера, або чорна морква

— 23 серпня 2016 —

Багато дачників часто задаються питанням, як виростити моркву з тієї простої причини, що начебто все роблять як треба, а морква не росте. Вірніше, вона росте, але дивитися на результат не хочеться. А їсти і зовсім нема чого. Причин буває багато. Інший раз доводиться відмовлятися взагалі від вирощування звичної морквини. Але варто подумати, яка рослина-коренеплід може конкурувати з морквою. Такою рослиною є скорцонера.


Час сіяти цибулю і щавель

— 23 серпня 2016 —

Ділянки, що звільнилися від ранніх культур картоплі й капусти, від зелених культур, без догляду залишати не можна, адже їх негайно займуть бур'яни. Фахівці радять посіяти на цих ділянках такі цінні культури як щавель, цибулю-батун, цибулю-слизун.


Перець чилі: особливості вирощування

— 23 серпня 2016 —

Гострий перець (пекучий, гіркий, червоний перець чилі) - ефектна багаторічна рослина, швидко зростаючий напівчагарник. Гострий перець легко й цікаво вирощувати вдома на вікні, на балконі, у теплиці або в горщику на городі.


Боротьба з осами на винограднику

— 17 серпня 2016 —

Оса - гостя на винограднику досить небажана, при великій чисельності цих смугастих розбійників, зберегти вирощений і вже практично доспілий урожай, буває дуже складно. Оси - гурмани, вони воліють ласувати найспілішими, найсолодкішими й ароматними ягодами винограду з тонкою шкірочкою. Ягоди не цілком доспілі, з надлишковою кислотою у них не викликають інтересу, і оси їх не чіпають. 


Компост, що сам росте і сам рихлить

— 10 серпня 2016 —

Добриво це, так зване зелене, інакше називається сидерацією, від латинського слова sidera - зірки, чим указується, що силу свою воно черпає як би з неба...


Особливості вирощування цукрової кукурудзи на своїй ділянці

— 10 серпня 2016 —

Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я або просто любите поласувати свіжозвареними кукурудзяними качанами, посадіть цю чудову рослину на своїй ділянці! Але незважаючи на те, що вирощування кукурудзи цукрової не становить особливої складності, все-таки є секрети агротехніки й у цієї невибагливої культури.


Посадка суниці: як підготувати ґрунт

— 3 серпня 2016 —

Суниця - багаторічна рослина. Тому підготовка ґрунту перед посадкою має дуже великий вплив на врожайність культури протягом усього періоду її життя, тим більше що внесення органічних добрив після посадки не дає потрібного ефекту внаслідок недосконалого закладення.


Серпень: що робити в саду й на городі?

— 3 серпня 2016 —

У таку погоду, коли температура ґрунту знижується до 12 градусів тепла, коренева система теплолюбних рослин не працює, і щоб зберегти крапку росту, рослини починають забирати живильні речовини з листя, тому листя передчасно жовтіє й обпадає. Для того щоб підтримати рослини, необхідно робити позакореневі підживлення. 


Чому огірки бувають гіркими?

— 27 липня 2016 —

Огірок - ніжна і примхлива рослина. Огірок родом з вологих тропічних лісів Індії. У природних умовах він росте в тіні дерев, практично не бачить прямих сонячних променів; вологи він одержує цілком достатньо - з рясними тропічними дощами, а з різким нічним зниженням температури, характерним для нашої смуги, дикий огірок зовсім незнайомий.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс