Кімнатні рослини

5 хижих рослин, які можна виростити вдома

— 12 лютого 2022 —

Росичка, мухоловка й інші хижаки прикрасять інтер’єр і позбавлять вас від комах.


Перекис водню для підживлення та обприскування кімнатних квітів

— 22 січня 2022 —

Часом для гарного самопочуття кімнатним рослинам недостатньо тільки води і сонячного світла. В умовах обмеженого простору горщика навіть найбільш родючий ґрунт вже через пару місяців стане збідненим.


6 рослини, які повинні бути в будинку у справжніх господинь.

— 16 січня 2022 —

Є кілька універсальних способів, щоб очистити повітря в приміщенні. Для цього можна придбати кондиціонер, парогенератор, щоб зволожити повітря, приємні запахи по квартирі можна поширити, якщо розпорошити освіжувач.


Як допомогти орхідеї наростити коріння

— 25 грудня 2021 —

Любителям орхідей чудово відомо, що їхня обожнювана рослина досить примхлива й місцями навіть вибаглива. Невелике відхилення від норми або зараження може призвести до загибелі або поступовому зів’яненню гарної орхідеї.


Анігозантос: Кенгурові лапки

— 12 листопада 2021 —

Анігозантос на прилавках квіткових магазинах з’явився порівняно недавно. Ставиться сімейству гемодорові (Haemodoraceae). У диких умовах цю ефектну квітку можна зустріти в Західній Австралії. На сьогоднішній день налічується 13 видів анігозантоса. Завдяки не зовсім звичайній формі квітки цю рослину ще називають «лапки кенгуру» (Kangaroo Paws).


Аденіум, або троянда пустелі - найкрасивіша й невибаглива рослина для південних вікон

— 23 жовтня 2021 —

Аденіуми (Adenium) - сукулентні чагарники, родом з посушливих тропічних областей Центральної й Південної Африки. У роді менше десятка видів. У культурі найчастіше вирощують один вид - це аденіум товстий, але у любителів та колекціонерів можна знайти й інші види. Усі вони безумно гарні й, як правило, досить невибагливі. Усе, що їм треба - це світло й тепло.


Есхінантус «Мона Ліза»

— 9 жовтня 2021 —

Есхінантус «Мона Ліза» (Aeschynanthus Mona Lisa) – красиво квітуча рослина із сімейства Геснерієві. По різних джерелах, до роду есхінантуса належить від 80 до 200 видів. Найчастіше такі квіти зустрічаються в південноазіатських країнах. У кімнатному квітництві цей рід відомий не так широко, але поступово набирає популярність.


Як правильно вибрати й купити орхідею

— 3 жовтня 2021 —

Найчастіше в продажу зустрічаються представники Фаленопсисів — вони найбільш невибагливі й уважаються ідеальними першими рослинами для квіткарів-новачків, що цікавляться орхідеями. Але перед покупкою будь-якої подібної квітки слід вивчити, у яких умовах вона утримувалася в магазині. Чим довше рослина буде перебувати в продажі, тим більше ослабленим невідповідними умовами вона може виявитися.


Рослини для початківців

— 25 вересня 2021 —

Добре, коли будинок повний живих рослин і квітучої зелені. По-перше, це просто приємно, по-друге, корисно, адже рослини очищають повітря й, як відомо, генерують кисень. Тільки давайте дивитися на речі реально: більшість із нас далеко не експерти по кімнатному квітництву. Тому краще почати наповнювати свій кімнатний садок із найневибагливіших домашніх рослин, які практично не вимагають догляду.


Настала осінь: 4 причини пересадити кімнатну рослину

— 17 вересня 2021 —

Зазвичай осіннє пересадження рослин – небажана процедура, однак існують ситуації, коли це необхідно. Наприклад, коли квітка виснажена. Про чотири важливих причинах для пересадження кімнатної рослини в осінній період розповіли фахівці.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс