Сад-город

Погані сусіди: Які рослини не можна сіяти на одній грядці

— 13 березня 2020 —

Якщо вам цікаво, чому, незважаючи на гарне насіння, розсаду, поливи й добриво, урожай овочів поганий, замисліться про правильний посів овочевих культур і зелені. Рослини, як і люди, можуть проявляти взаємну симпатію або, навпаки, ворожість. Сусідство з деякими культурами виходить плідним, а з іншими можна одержати ефект подібний до катастрофи.


Обприскування плодових дерев

— 7 березня 2020 —

При вирощуванні плодоносного саду велику роль відіграє захист рослин від хвороб та шкідників. Як тільки настає весна, дерева, кущі та квіти починають пробуджуватися від зимового сну, а разом з ними пробуджуються голодні шкідники. Саме ранньою весною приходить час проведення цілого ряду садових робіт. Весняний догляд за деревами включає в себе кілька обприскувань, а також побілку стовбура. Як саме захистити свій сад, розглянемо у цій статті.


Марганцівка для здоров'я рослин - надійна й незамінна

— 28 лютого 2020 —

Не секрет, що багато препаратів з аптек перекочували на дачні ділянки. Їхнє застосування, на перший погляд, видасться таким екзотичним, що деякими дачниками сприймається майже в багнети. Але марганцівку - давно відомий антисептик, який застосовується й у медицині, і у ветеринарії, - у рослинництві застосовують не тільки як антисептик, але і як добриво. Як же правильно використовувати марганцівку в саду й городі.


Тепла зима - чим загрожує садівникові

— 28 лютого 2020 —

Напевно, багато хто з нас люблять справжню зиму тільки на гарних картинках. Коли мороз і багато снігу, приходиться одягати на себе тисячу одежинок і займатися важкою фізичною працею - розчищати доріжки. З теплою зимою, здавалося б, набагато комфортніше. Легкий одяг, рослини нормально зимують, та й невелика економія на опаленні будинку теж гріє душу. Чого ж садівникам так неспокійно? Ходять і буркочуть собі під ніс, із тривогою оглядаючи рослини. Чим загрожує садівникові й рослинам аномально тепла зима, розглянемо по пунктах.


Зелена цибуля на підвіконні: вирощуємо без купівлі землі й горщика

— 28 лютого 2020 —

Свіжа зелена цибуля узимку - справжня знахідка. Зовсім не обов’язково купувати її в магазині. Можна розводити ароматну рослину в домашніх умовах. Культивувати цибулю виходить не тільки в ґрунті. Існує кілька цікавих і бюджетних способів вирощування без землі й покупного горщика.


Приділіть увагу ягідним культурам

— 28 лютого 2020 —

Бруньки ягідних кущів розпускаються рано. Тому, якщо ви не зробили обрізування ягідника осінню, не чекайте, поки грунт повністю підсохне.


Посадка черешків винограду

— 13 лютого 2020 —

Виноград розмножують в основному вегетативним способом. В особливих випадках при виведенні нових сортів і розмноженні видів, що важно вкорінюються, використовуваних у якості підщеп, - насінням.


Цвіль на ґрунті в контейнері з розсадою. Хто винуватий і що робити?

— 13 лютого 2020 —

Майже кожний, хто вирощує розсаду своїми руками, час від часу зустрічається з появою цвілі на поверхні ґрунту. Чому з’являється цвіль на ґрунті в ящиках з розсадою, наскільки небезпечно це для сіянців і як запобігти її появі? Розглянемо ці питання в статті.


Весняне пожовтіння листів озимого часнику. 5 причин

— 8 лютого 2020 —

Появі жовтизни листів озимого часнику передують кілька причин. Культуру потрібно висаджувати вчасно, забезпечити достатній полив, подбати про рятування від шкідників і вчасно вносити добрива. Легше попередити причину, чим боротися з наслідками проблеми.


Зимова обрізка дерев. Правила

— 8 лютого 2020 —

Наприкінці зими, у лютому місяці, власники дачних ділянок із плодовими садами починають займатися процедурою обрізки дерев. У першу чергу обрізають ті дерева, урожай з яких уже був знятий.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс