Здоров'я

Фітнес-браслети допоможуть виявляти депресію

— 12 лютого 2022 —

Група вчених з Наньянського технологічного університету в Сінгапурі розробила прогностичну комп’ютерну програму, яку можна використовувати для виявлення депресії. Вона ґрунтується на даних зі звичайного фітнес-браслета.


Чим розріджувати кров і коли це може знадобитися

— 12 лютого 2022 —

Через зміни у своєму складі кров може набагато легше, чим зазвичай, утворювати згустки - тромби. У медицині це явище відоме як гіперкоагуляція. Це небезпечно, тому що тромби здатні заблокувати кровоток, а це може привести до інсульту, інфаркту, тромбозу глибоких вен, легеневої емболії (закупорка артерій у легенях).


В Україні суттєво скоротили термін самоізоляції для COVID-хворих

— 12 лютого 2022 —

Тепер повторне тестування можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів хвороби або отримання позитивного результату ПЛР, а не 10 днів, які раніше.


Японська наука про здорове харчування

— 12 лютого 2022 —

Японська наука вчить їсти ті продукти, які дають нам правильну енергію і продовжують життя. Здорове харчування здатне продовжити життя.


Дослідження: люди в медичних масках виглядають більш привабливими

— 23 січня 2022 —

Учені з Кардиффського університету у Великобританії запропонували  43 жінкам оцінити фото чоловіків по шкалі від одного до десяти. На знімках частина героїв була без масок, інша — у простих масках із тканини, блакитних медичних масках або із чорною книгою в руках, яка закривала нижню частину обличчя.


У чому різниця між антитілами й клітинним імунітетом?

— 23 січня 2022 —

Питання про те, що важливіше — клітинний імунітет або антитіла, —  хвилює багатьох. При цьому лікарі так питання не ставлять, тому що кожний цей параметр по-своєму важливий і має певну значимість при оцінці імунної системи організму людини. Так у чому ж ховається різниця між антитілами й клітинним імунітетом?  Дають роз’яснення лікарі алергологи-імунологи.


Імбир – універсальні ліки

— 23 січня 2022 —

Останнім часом одна із самих корисних спецій – імбир – стає усе більш популярною в нашій країні. І це недаремно. На санскриті імбир, або «вішвабхесадж», значить «універсальні ліки». Ще в першому столітті нашої ери описували зігрівальну дію імбиру, користь для травлення й навіть згадували імбир як протиотруту.


Епідеміологи США пояснили, які маски носити для найкращого захисту від COVID-19

— 23 січня 2022 —

Центри США з контролю над захворюваннями видали нові рекомендації щодо того, які маски краще носити, щоб забезпечити оптимальний захист від COVID-19.


Чи можна при лікуванні заміняти ліки на інші?

— 23 січня 2022 —

Лікарська терапія має на увазі використання різних препаратів на основі тієї або іншої діючої речовини. І найчастіше в людей вдома уже є базовий набір засобів для лікування різних розповсюджених хвороб. Приміром, судинозвужувальні краплі для носа. Також у домашній аптечці завжди можна знайти жарознижуючі, засоби від хвороб ШКТ, антигістамінні і т.д.


Рятуй тіло! Пози, які шкодять нашому здоров’ю

— 23 січня 2022 —

Люди дуже переживають за своє здоров’я, коли справа стосується вірусів, запальних процесів, інфекційних захворювань і інших очевидних загроз і небезпек. Але часто вони не звертають абсолютно ніякої уваги на своїх «невидимих ворогів», тобто фактори, які негативно позначаються на самопочутті, шкодять організму, збільшують уже наявні проблеми. Одним з них є положення тіла! Від яких поз потрібно терміново відучити себе, розповідає остеопат Володимир Животів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс