Сад-город

Про місячний календар

— 19 липня 2019 —

Усім відомо, що зміна пори року (весна, літо, осінь, зима) - це сонячний ритм. Але існує ще й місячний ритм, він теж складається зі змін, що тривають не рік, а один місяць, точніше 29,5 доби. І за цей час усе живе на землі, включаючи людину і рослини, переживає також 4 «місячні пори року».


Гіркі огірки: що робити

— 19 липня 2019 —

Усі гарбузові рослини, огірки в тому числі, виробляють глікозид кукурбітацин. Він міститься в надземних частинах рослини, але в плодах його присутність невелика. Саме цей глікозид надає гіркоту огіркам. Коли культура зазнає стрес, то вміст кукурбітацину в зеленцях різко збільшується. Це захисна реакція культури, яка запобігає поїдання плодів тваринами, що й дозволяє визріти насінню.


Не тільки для Попелюшок

— 12 липня 2019 —

Суха зола або її розчин можуть бути засобом боротьби зі шкідниками й хворобами саду. Попіл має широкий діапазон дії – рятує від листогризучих комах, аґрусової вогнівки, совок, листовійок, капустяної білявки, п’ядаків, частково допомагає від борошнистої роси на аґрусі й порічці.


Чому не зав’язується перець

— 12 липня 2019 —

Що потрібно робити, якщо не зав’язується перець, або його зав’язі утворюються, а потім поступово відпадають? Таке питання хвилює багатьох садівників, і щоб приступати до лікування, необхідно з’ясувати, чим же незадоволена ця культура.


Шовковиця - свято дитинства

— 12 липня 2019 —

Серед рослин є такі, які можуть і зціляти, і радувати око, і входити до складу смачного десерту. Однією з них є шовковиця. Запитаєте в різних людей, чим корисна шовковиця - і ви отримаєте зовсім різні відповіді. А все тому, що корисних властивостей у шовковиці дуже багато.


Кербування, або Як виправити однобоке дерево

— 4 липня 2019 —

Що робити із дворічним деревцем груші, у якого гілки ростуть тільки на одній стороні?


Як уберегти врожай у посуху й допомогти йому після неї

— 4 липня 2019 —

Щоб урятувати вирощений за весну й початок літа врожай, садівникам-городникам сьогодні доводиться працювати в режимі надзвичайного стану. Але ж рослинам зараз потрібно не тільки багато пити, але й добре харчуватися.


Пасинкування томатів: як і коли робити

— 22 червня 2019 —

Пасинкування томатів викликає безліч питань у новачків у городній справі. Спробуємо на них відповісти й зрозуміти, для чого й чому видаляють або залишають пасинки томатів.


Вирощування стручкової квасолі на присадибній ділянці

— 22 червня 2019 —

Людині вкрай необхідні городина і фрукти, адже вони багаті вітамінами й мікроелементами. І хоча всі ці дарунки природи, вирощувані на присадибній ділянці, - джерела всіх необхідних для людини речовин, деякі, наприклад квасоля, відрізняються особливим багатством.  квасоля. І саме тому  вирощування стручкової квасолі становить великий інтерес і принесе на домашній стіл багатий набір вітамінів та мікроелементів.


Естрагон: вирощування й властивості

— 20 червня 2019 —

Естрагон (Artemisia dracunculus) - багаторічна пряна рослина, корисна трава із сімейства складноцвітих (Asteraceae). Естрагон відноситься до роду полинь, тому іноді його називають полинем естрагоновим. По-справжньому пікантним смаком володіє лише один різновид виду естрагон: Artemisia dracunculus var. sativa, яку в західній традиції називають естрагон французький. Нерідко помилково замість неї вирощують 2 інші різновиди (естрагон руський і естрагон дикий), схожі зовні й більш холодостійкі, але не володіють пряним смаком і ароматом естрагону французького (далі - просто естрагон). Про те, як не помилитися, купуючи естрагон, читайте нижче.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс