Сад-город

Город без хімікатів: 12 золотих порад

— 27 грудня 2017 —

Город без хімікатів: 12 золотих порад


Зима на присадибній ділянці: чим зайнятися

— 27 грудня 2017 —

Помилково думати, що взимку на дачі або на присадибній ділянці крім як прибирання снігу немає ніякої роботи. Звичайно, дачник одержує невеликий перепочинок, але справ теж вистачає. Адже від того, як перезимують плодові дерева і ягідники, залежить їхня врожайність наступного сезону.


Стратифікація насіння: способи й поради

— 20 грудня 2017 —

У природі все влаштоване раціонально. У деяких дерев і чагарників, а також багатьох видів багатолітників дозріле насіння падає на землю ще тоді, коли в принципі є умови для його проростання.


Плануємо майбутній урожай: правила сівозміни

— 13 грудня 2017 —

Сівозміна – агротехнічний прийом, основною суттю якого є раціональне використання землі й заповнення ґрунтом різних складових природнім шляхом.


6 соток на підвіконні

— 13 грудня 2017 —

Дійсно, чому кухонне підвіконня має простоювати? Пучок-інший вітамінної зелені - завжди під рукою та практично ніяких витрат. Свіжі зелені рослини поповнять ваш організм вітамінами й мікроелементами, та й психологічно підтримають вас у студену зимову пору. Головне - не спізнитися із закладенням домашнього городу: для цього підійде середина зими. 


Розмножуємо зеленим живцюванням

— 6 грудня 2017 —

Усі сортові плодові і ягідні рослини, та й багато квітково-декоративних багатолітників розмножують винятково вегетативним способом. Тобто частинами материнських рослин. Поговоримо про один з найбільш продуктивних і ефективних способів – зелене живцювання. Правда, для його втілення потрібні спеціальні умови й деякі навички. Але саме цей спосіб у багатьох випадках виручить дачників.


Ділянка взимку: перша допомога рослинам після снігопаду

— 6 грудня 2017 —

Посадити зимостійкі сорти й понадіятися на гарний сніжний покрив не дуже розумно. Захищати рослини доведеться протягом усієї зими. Причому не тільки холодної та сніжної, із тріскучими морозами, але й під час м'якої, з відлигами. Тому що наступні за відлигою заморозки коренева система багатьох рослин уже може й не пережити. Що негайно вчинити?


Для чого потрібне гашене вапно в саду й на городі

— 6 грудня 2017 —

У багатьох дачних порадах можна побачити згадування про гашене вапно. Із чим це пов'язане і як його зробити? 


Вирощуємо томати на підвіконні

— 29 листопада 2017 —

Простий помідор, звичайно вирощуваний для їжі, досить часто можна зустріти на домашньому підвіконні. Томати дуже ефектно відтіняють інтер'єр будинку. Заодно можна й скористатися цією рослиною за прямим призначенням - збирати з нього плоди в кулінарних цілях.


Листяний перегній: готуємо й використовуємо

— 29 листопада 2017 —

Хочете за короткий час серйозно підняти родючість ґрунту і при цьому заощадити гроші? Тоді вам варто приготувати листяний перегній. На відміну від компосту він готується дуже швидко й містить більше живильних речовин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс