Сад-город

Секрети соковитого редису

— 21 березня 2018 —

Редис поряд із салатом і зеленою цибулею є першим ранньовесняним овочем. Однак останнім часом багато городників воліють купувати його на ринці, а не вирощувати власноруч.


Обробка саду навесні

— 21 березня 2018 —

Для того щоб сад і садова галявина радували своїм здоровим доглянутим виглядом доводиться чимало потрудитися. Навесні не тільки рослини прокидаються, але й комахи, без яких не обходиться жоден сад. 


Навіщо потрібний сніг у теплиці

— 14 березня 2018 —

Незважаючи на те, що за вікном уже березень, у нас ще лежить сніг. Тому не упустіть останню можливість заповнити неопалювану теплицю снігом. Хоча це може викликати подив не тільки в новачків, але навіть у досвідчених городників.


Ранні томати: вирощування розсади

— 14 березня 2018 —

Розсаду томатів краще вирощувати самим, оскільки немає ніякої гарантії, що на ринку купиш розсаду саме того сорту, який улаштовує. На жаль, ринок є ринок. До того ж, ціни на розсаду з кожним роком усе вище, і немає ніякої надії, що цього року вона буде дешевше торішньої. Крім того, посадковий матеріал часто прив'ялий, земля з нього обтряслася, а при цьому рослина втрачає до 80-85 відсотків кореневої системи. Про ранній урожай у такому випадку не може бути й мови.


Лікуємо «утомлений» ґрунт

— 14 березня 2018 —

У саду від ґрунтовтоми, виявляється, можуть страждати не тільки овочі, але й плодові культури. Як вважають учені, причина «утоми» - у накопиченні в ґрунті продуктів напіврозпаду рослинних залишків: листя, дрібних гілок, плодів, а після корчування дерев ще й великого коріння.


Підготовка теплиці до сезону посадок

— 7 березня 2018 —

Ті, хто подбав про установку теплиць на своїх ділянках, уже скоро почнуть висаджувати в ці теплі городи найрізніші культури. Але треба робити все по черзі!


Хвороба чорна ніжка у розсади

— 6 березня 2018 —

Хвороба чорна ніжка – це просторічна назва гнилі кореневої шийки сіянців. Найчастіше вона зустрічається у розсади томатів, перцю, баклажанів, огірків, капусти, редису, салату, а також у петунії та інших квітів. Виникає раптово і швидко поширюється по всіх без винятку рослинах. Це пов'язане з етиологією захворювання. Збудник - грибок. Боротьба з чорною ніжкою у розсади повинна здійснюватися вчасно. А як це зробити - ви дізнаєтеся з цієї статті.


Що потрібно робити щоб розсада не витягалася

— 6 березня 2018 —

Посівна у багатьох городників уже почалася, у розсадні ящики висіяне ретельно відібране насіння й усі чекають появи маленьких міцних сходів.


Застосування добрив по снігу

— 6 березня 2018 —

Досить часто садівники задаються питанням — а що якщо внести деякі добрива у весняний період ще по снігу? Просто розкидати їх поверх сніжного покриву, щоб вони потім пішли в землю разом з поталою водою. Давайте розглянемо цю можливість докладніше.


6 секретів вирощування здорової розсади

— 28 лютого 2018 —

Перш ніж улаштовувати дачну ділянку на підвіконні потрібно відсортувати насіння по датах посіву. Різні сорти й гібриди, наприклад, овочевих культур відрізняються за строками дозрівання плодів, тому і саджати їх треба в певний час. Томати, перці, баклажани, альпійську суницю, ротики, однолітні айстри та інші рослини потрібно вирощувати через розсаду.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс