Сад-город

Морква: з темниці - у темницю

— 6 вересня 2017 —

Готуватися до закладки коренеплодів на зиму потрібно заздалегідь. Наприклад, восени, для зберігання моркви знадобиться чистий пісок, бажано - грубозернистий, зволожений (приблизно 20-відсоткової вологості).


Гарбуз: формат міні

— 6 вересня 2017 —

Хоча багато городників дотепер небайдужі до пишнотілих гарбузів, величезні жовтогарячі королі поступово йдуть з наших городів, уступаючи позиції невеликим, порціонним. 


Гірчиця - корисний сидерат

— 30 серпня 2017 —

Рослини сидерати сприяють відновленню родючості земельної ділянки і зберігають її в такому стані тривалий період. 


Як краще вберегти виноград від ос

— 30 серпня 2017 —

Усе більше дачників розбивають на ділянках виноградники. Питання, як уберегти виноград від ос, стає актуальним уже при першому зборі врожаю, тому що комахи здатні нанести йому істотну втрату.


Безпечні помічники в боротьбі з мурахами

— 23 серпня 2017 —

У лісі мурахи, може бути, і «санітари», а от на городі або в саду від них одні неприємності. Вони розводять і пасуть попелицю на садових деревах, вони харчуються рослинами, ягодами й коренеплодами, виїдають квіти й бутони, вони будують мурашники в найбільш невідповідних місцях, вони частенько проникають у дачні будинки, де поводяться не краще тарганів. Загалом, мурахи для нас шкідники, з якими треба боротися.


Навіщо солити грядки?

— 23 серпня 2017 —

«Солити» грядки – випробуваний і вірний прийом з поліпшення живлення рослин. Він користувався популярністю в старі часи, коли добути мінеральні добрива для особистого господарства було непросто. Однак і сьогодні можна порекомендувати дачникам застосувати такий агротехнічний прийом на своїй садибі.


Догляд за малиною після збору врожаю

— 16 серпня 2017 —

Друга половина літа й початок осені – гарячий сезон, тільки й устигай збирати врожай, закатувати в банки, підв'язувати, прищипувати, викопувати... Але не тільки для нас це важка пора. Багаторічні рослини, з яких ягоди і плоди висмоктали всі соки, виснажені й потребують турботи, інакше наступного року гарного врожаю не дочекатися. Зокрема, догляд за малиною після плодоносіння передбачає обрізку старих і укорочування молодих пагонів, підживлення, обробку інсектицидами, поливи за необхідністю, мульчування і постійну боротьбу з молодою поросллю.


5 головних правил збирання картоплі

— 16 серпня 2017 —

5 головних правил збирання картоплі


Поганий урожай картоплі: причини й рішення

— 16 серпня 2017 —

Деякі городники й дачники цікавляться, чому при гарному начебто догляді картопля дає поганий урожай? Використовуються всі необхідні традиційні методи підживлення і поливу, обрана гарна ділянка та ґрунт, а результати могли б бути й краще. Виявляється, існує кілька основних причин поганого врожаю картоплі. Спробуйте їх усунути і зібраний урожай обов'язково порадує.


П'ять рослин, які відлякують комах

— 9 серпня 2017 —

Комарі – істоти, безумовно, шкідливі. У хімічних репелентах користі теж мало.  Іноді ми не знаємо, як вирішити цю проблему, не прибігаючи до використання хімічних препаратів. Для людей підтримуючих здоровий спосіб життя, що й опікуються про здоров'я своїх дітей, питання є дуже актуальним.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс