Сад-город

Картопля під соломою

— 11 лютого 2015 —

Говорять, що нове - це добре забуте старе. Це твердження є слушним і для всім відомої картоплі. Здавалося б, посадка та вирощування цієї культури давно встоялися і щось нове придумати складно. Однак це не так, наші предки, ще в 19 столітті дуже часто саджали картоплю по іншому, під солому, не скопуючи ґрунт, затрачаючи на весь процес набагато менше зусиль, чим сьогодні.


Шпинат - корисна зелень

— 11 лютого 2015 —

Шпинат - це відмінне джерело заліза, котре є частиною гемоглобіну, що постачає киснем усі клітини організму та входить до складу системи, відповідальної за метаболізм і вироблення енергії. Шпинат належить до числа овочів, найбагатших живильними речовинами.


Попіл - добриво, пестицид, фунгіцид

— 4 лютого 2015 —

Достаток різних добрив і засобів догляду за рослинами на ринку та маса реклами цих товарів спонукають нас робити свій вибір на користь представленого в торговельній мережі асортименту. А всього піввіку тому більшість городників і садівників прекрасно обходилися без хімічних мінеральних добрив і засобів захисту рослин.


Правила зимової обрізки плодових дерев

— 4 лютого 2015 —

Узимку, наприкінці січня - у лютому господарі плодового саду починають образку дерев. Насамперед мова йде про ті дерева, які вже віддали свій щедрий урожай.


Покупка насіння

— 28 січня 2015 —

За вікном усе ще зима, а багато кому вже не терпиться заглянути в магазин насіння. Але не поспішайте. Краще відразу зробити все як слід, щоб потім не було кривдно за загублений час і даремно витрачені сили.


Зимові турботи

— 28 січня 2015 —

У лютому вже починає пригрівати сонечко. А якщо земля вкрита снігом, то сонячні промені, що відбиваються з його поверхні, можуть привести до опіків кори дерев. І через різницю денних (на сонці) і нічних температур часто з'являються морозобійні тріщини - вогнища інфекції рослин. 


Що посіяти в січні та лютому, якщо чешуться руки

— 21 січня 2015 —

Вирощування рослин з насіння має безліч плюсів. І деякі з них можна посіяти вже наприкінці січня - початку лютого.


Корисні добавки для розсади

— 21 січня 2015 —

Корисні добавки для розсади


Міні-садок із пряно-смакових рослин

— 14 січня 2015 —

На підвіконні можна розмістити цілий міні-садок, у якому будуть рости імбир, декоративні галявинки цитрусових. Дуже гарні композиції виходять із суміші насіння лимона, памели, мандарина, посаджених в один горщик. Можна посадити багаторічні пряні трави, які так чудово виглядають і пахнуть саме взимку.


Що таке стратифікація? Як провести холодну стратифікацію?

— 14 січня 2015 —

Щоб провести холодну стратифікацію, насамперед необхідно підготувати підходящий субстрат.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс