Сад-город

«Зимова шуба» для винограду

— 30 жовтня 2013 —

Успішно протистояти морозам може тільки кущ з добре дозрілою деревиною. Дозрілі пагони мають коричневе забарвлення. При згинанні такого пагона, він не ламається, а видає характерний слабкий тріск. Визрівання пагонів - одна з сортових якостей винограду. Тобто у різних сортів пагони визрівають по-різному. Але є деякі умови, дотримуючись яких ми можемо впливати на ступінь визрівання лози.


«Літо» на підвіконні

— 30 жовтня 2013 —

Як приємно дивитися на буйно зростаючу зелень у зимовий час. Якщо побажаєте, зможете й самі своїми руками виростити такий “город” на підвіконні!  Погодьтеся, і приправа завжди під рукою, та й, побачивши таку красу, виникає відчуття літа. Адже це здійснити не складно, рослини-спеції невибагливі. Потрібний лише правильний догляд, полив і добре освітлене місце.


Шовковиця - плоди, які замінюють солодощі

— 30 жовтня 2013 —

Шовковиця належить до сімейства шовковичних. Це або дерево з кулястою густою кроною та максимальною висотою 15-20 м (шовковиця біла, шовковиця чорна), або високий чагарник (шовковиця атласна). Почали культивувати цю рослину ще задовго до нашої ери. У Крим шовковиця потрапила з Китаю і тільки після цього, у XVI столітті, поширилася в Україні.


Підзимові посіви та посадки овочевих культур

— 30 жовтня 2013 —

Осінь вступила у свої права, причепурила золотом і пурпуром листя, лише деякому з нього залишивши колишній зелений колір, додавши до нього жовтих фарб. У садах квіткову естафету прийняли айстри, хризантеми, жоржини...


Готуємо малину до холодів

— 23 жовтня 2013 —

Готувати кущі малини до зимівлі необхідно наприкінці вересня - жовтні, тобто до того часу, коли температура повітря опуститься нижче нуля. На зиму малину пригинають, але перед цим підготовляють кущі.


Очищення і побілка дерев восени

— 23 жовтня 2013 —

Осінні роботи в саду - це справжнє завершення сезону. Але вас чекає не тільки збір урожаю, утеплення рослин і удобрення ґрунту, але й захист саду - чищення та побілка дерев, які і наступного року повинні залишатися сильними і здоровими.


Про вирощування озимого часнику

— 23 жовтня 2013 —

Вирощуючи часник, потрібно запам'ятати головні фактори, котрі впливають на успішність ваших зусиль: по-перше, завжди купуйте якісний посадковий матеріал, по-друге, правильно готуйте ґрунт для посадки. А у випадку вирощування озимого часнику, особливу увагу зверніть на строки посадки, зазвичай це роблять за 40-50 днів до настання стійких холодів. 


Маленькі хитрості садових щеплень

— 23 жовтня 2013 —

Щоб закласти сад, можна, звичайно, купити  саджанці. Але краще все-таки самому  навчитися вирощувати і прищеплювати плодові дерева. Це не так  складно, було б бажання. У першу чергу, треба знати: куди, де і чим прищеплювати. 


Зберігання винограду

— 16 жовтня 2013 —

Виноград у свіжому вигляді можна споживати протягом усієї зими.


Готуємося до зими

— 16 жовтня 2013 —

.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс