Сад-город

Гіркі огірки: які причини і як із цим боротися

— 4 липня 2018 —

Усі гарбузові рослини, огірки в тому числі, виробляють глікозид кукурбітацин. Він міститься в надземних частинах рослини, але в плодах його присутність невелика. Саме цей глікозид надає гіркоту огіркам.


Сода від мурах

— 26 червня 2018 —

Існує велика кількість способів позбутися надокучливих мурах на городі - від застосування хімічних препаратів до народних засобів. Сода - один з досить простих і ефективних способів позбутися їх.


Позбуваемося шкідників капусти без хімії

— 26 червня 2018 —

Поласувати капустою люблять не багато шкідників, але навіть їхня невелика кількість дуже важко піддається знищенню. Садівникам і городникам не завжди вдається впоратися зі слимаками й равликами, із хрестоцвітною блішкою, з капустяною мухою і гусеницями. Здається, що допомогти зможуть тільки сильні хімічні препарати. Але перед тим як ними скористатися, спробуйте продовжити бій за допомогою народних методів і рецептів.


Змішані посадки: що посадити на одній грядці з помідорами в теплиці

— 20 червня 2018 —

Змішані або ущільнені посадки нам вигідні з декількох причин. По-перше, одержуємо більше врожаю з однієї грядки. По-друге, земля ніколи не пустує, а значить не розтріскується, не розмивається, втрачає менше вологи та живильних речовин. По-третє, правильно підібрані супутні культури ще й у боротьбі зі шкідниками нам допоможуть. Висівати крім основної культури ще й кілька супутніх рекомендують навіть у теплиці на одній грядці з нашими обожненими томатами. Давайте з'ясуємо, що можна саджати поруч із помідорами в теплиці, якому сусідові вони будуть раді, а якому – не дуже.


Сухий полив - важливий агротехнічний прийом

— 20 червня 2018 —

Коли довго немає дощів, особливо важливо зберегти в ґрунті вологу. Взагалі, з початку вегетації всі заходи мають бути спрямовані на збереження зимових запасів води й ощадливу її витрату. Після танення снігу ми звичайно рихлимо ґрунт граблями. Часте, але не глибоке розпушування перешкоджає росту бур'янів і зберігає ґрунтову вологу. Недарма цей прийом називають сухим поливом.


Шовковиця – свято дитинства

— 13 червня 2018 —

Серед рослин є такі, які можуть і зціляти, і радувати око, і входити до складу смачного десерту. Однією з них є шовковиця. Запитайте у різних людей, чим корисна шовковиця – і ви одержите зовсім різні відповіді. А все тому, що корисних властивостей у шовковиці дуже багато! Не випадково імператор Петро Перший колись підписав указ, що забороняв вирубувати шовковичні дерева.


Підживлення для огірків

— 13 червня 2018 —

Огірок не даремно здобув всенародну славу - у ньому вдало сполучаються зелений свіжий аромат, хрусткість, соковитість і низька калорійність. Поживність цього овочу, щоправда, зовсім невелика: огірки, що складаються на 95-96% з води, включають усього до 2,5% цукрів, 1% білкових речовин, 0,1% жиру й вітаміни А, В, С і Р. Але зате з'їсти їх можна, скільки душі заманеться - і ваги не набрати!


Трав'яний настій як добриво

— 13 червня 2018 —

Нічого не поліпшує здоров'я рослин краще, чим якісне підживлення. І що ж може бути кращим, чим натуральне добриво? Сьогодні поговоримо про не зовсім стандартне підживлення – настої трав. Таке добриво потрібно обов'язково взяти на озброєння в новому сезоні, так що пропонуємо поки що дізнатися про нього більше.


Секрети вирощування базиліка на підвіконні

— 6 червня 2018 —

Ароматний базилік ідеально підходить для вирощування вдома, тому що він не примхливий, росте й узимку, і влітку, симпатично виглядає і дуже смачно пахне. Якщо ви новачок у справі домашнього садівництва, то почніть із посадки саме цієї трави!


Народні методи боротьби з попелицею

— 6 червня 2018 —

Безперечно, попелиця вважається серед дачників одним із найзлісніших шкідників. На наших ділянках ми зустрічаємося з багатьма її видами. Зелена попелиця облюбувала плодові дерева й кущі, троянди, хризантеми; чорна - садову волошку і бобові; бавовняна - огірки й баштанні культури, а геліхризова попелиця шкодить кісточковим породам (особливо сливі), червоній конюшині та бурачниковим…



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс