Сад-город

Вирощування ранніх кабачків – насінням або розсадою

— 7 травня 2014 —

Овоч, що не вимагає особливого догляду, але подобається дуже багатьом. Особливо цінується кабачок дієтологами - він низькокалорійний і дуже корисний. Його завезли в наші краї з північної Мексики, де в їжу вживали тільки насіння. У Європу він потрапив на початку 16 століття та вирощувався спочатку в ботанічних садах.


Перше підживлення винограду

— 7 травня 2014 —

Якщо заклали добрива під виноград до посадки, то цих живильних речовин кущам вистачить на 3-4 роки. Але до моменту вступу винограду в плодоносіння запаси виснажуються. Та й потреби виноградних кущів зростають. Тому тепер виконують підживлення малими дозами.


Цвітна капуста: секрети успішного вирощування

— 29 квітня 2014 —

Це одна з найсмачніших, найкорисніших та найцінніших за вмістом живильних речовин культура. Цвітна капуста багата білками, вуглеводами, мінеральними солями фосфору, кальцію та магнію, а за вмістом вітамінів А, В і С вона знаходиться в числі лідерів серед овочів. Легко засвоюється і є дієтичним продуктом. У ній також містяться залізо, кобальт, магній, йод. На сьогодні існує досить багато сортів цвітної капусти. В умовах українського клімату можна з успіхом вирощувати такі сорти, як Скороспілка, Сноуболл, Мовір, Гарантія, Рання Грибівська.


Як доглядати за ягідними культурами

— 29 квітня 2014 —

Смородина, аґрус, а також малина особливо мають потребу в гарному догляді серед усіх плодово-ягідних культур.  Від цього залежить тривалість життя кущів та їхня врожайність.


Особливості бурякових посадок

— 23 квітня 2014 —

Сьогоднішні наші асортименти овочевих відділів магазинів досить і досить великі. Однак найбільшу перевагу покупці віддають не буряку, а іншим культурам. Великий попит у нас мають капуста, картопля, морква. А даремно, буряк дуже корисний.


Посудний кабачок - лагенарія

— 23 квітня 2014 —

Ця культура породила справжнісінькі легенди про небачений раніше кабачок, котрий як не ріж на частини, але він однаково здатний вирости. 


Вирощування цибулі

— 16 квітня 2014 —

Цибуля, мабуть, найважча культура з овочевих у плані агротехніки. Це так ще й тому що цибулю можна вирощувати відразу декількома (а точніше 3-ма) способами - сіянкою, розсадою та з насіння. Але ж є ще вигонка! І у кожної з цих технологій - свої тонкості.


Боротьба з палею: перевірені способи

— 16 квітня 2014 —

Ненажерлива паля - злісний шкідник. Боротьба з нею може тягнутися роками. Тим часом існує безліч способів позбутися цієї неприємної сусідки.


Весна вступає у свої права

— 9 квітня 2014 —

У городників зараз найгарячіша пора - починається підготовка ґрунту та посів ранніх овочевих культур. Але найголовніше в цей час - не упустити оптимальних строків роботи на городі. Правда, при холодній весні рекомендовані сроки робіт можуть бути перенесеними на більш пізній час.


Чому погано сходить морква

— 9 квітня 2014 —

Старанні й акуратні - насіннячко за насіннячком, інші - щіпкою, а найбільш нетерплячі - прямо з пакетика... Ось так сіють городники насіння моркви.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс