Сад-город

Що необхідно зробити з бадиллям картоплі і помідорів восени

— 9 жовтня 2020 —

Недосвідчені городники абсолютно не знають, що робити з бадиллям. А тому найчастіше вибирають між всього двома варіантами: викинути або спалити. Причому жоден з них не можна назвати правильним.


З опалого листя можна приготувати одне з найкращих органічних добрив

— 4 жовтня 2020 —

Дбайливі господарі, знаючи, що опале листя "бере участь" у грунтоутворенні, виготовляють з нього одне з найкращих органічних добрив. Тож скористайтеся  їхнім "рецептом" і ви не пожалкуєте.


Які добрива вносити восени – види і дозування

— 3 жовтня 2020 —

Турбота про рослини триває і після збору врожаю. Саме в кінці літа і восени грунт слід "заправити" добривами, які створять запас поживних речовин на майбутній сезон. Скільки і яких добрив треба внести на грядки восени?


Жовтень у саду і на городі

— 3 жовтня 2020 —

Осінні роботи у саду і на городі вимагають не меншої уваги і сил, ніж в інші сезони. Особливо це важливо, тому що час летить швидко, холоди настають...


Осінній посів сидератів

— 25 вересня 2020 —

Бич починаючих дачників – швидке зниження структури й родючості ґрунту. Морква й буряк стають несмачними, томати все частіше хворіють і знижують урожай і якість плодів, цибуля узимку загниває і так далі.


Обов’язкові роботи в городі восени: агроном рекомендує

— 25 вересня 2020 —

Починаючи з кінця серпня городники повинні не тільки опікуватися про збирання й збереження врожаю, але й про те, як підготувати ділянку до наступного сезону. Адже від цього багато в чому залежить, чи вдасться в прийдешньому році одержати багатий урожай. Розповідаємо, на що звернути увагу в першу чергу, а що можна й відкласти.


Що таке штамбова смородина

— 20 вересня 2020 —

Штамбова смородина— це сучасний декоративний спосіб вирощування рослини. Штамбом називають частину стовбура на дереві або кущі, яка починається від кореневої шийки до розгалуження крони нижнього ярусу. Штамбову смородину може бути отримано трьома способами: готові саджанці для посадки, отримання штамба з дорослого куща смородини шляхом обрізки і за допомогою щеплення. У вигляді штамба рослина схожа на мініатюрне дерево, що виглядає досить естетично.


7 способів підвищення родючості ґрунту

— 11 вересня 2020 —

Ґрунт називається родючим, якщо в ньому перебуває необхідна для рослин кількість поживних речовин. Якщо врожайність грядок поступово знижується, а посаджені рослини часто хворіють або виглядають не зовсім правильно, швидше за все причина в зниженні родючості ґрунту. Що можна зробити?


А ви впевнені, що висаджуєте плодові й хвойні дерева в правильну пору року?

— 11 вересня 2020 —

Хтось уважає, що плодові, хвойні дерева краще висаджувати восени. Деякі дотримуються точки зору, що ідеальною порою для посадки саджанців є весна. Насправді кращого часу для посадки не існує. Різниця полягає в погоді, що не збігається рік у рік у ту саму пору, ґрунту, що відрізняється в різних місцях, ну й самих саджанцях, що володіють власними особливостями.


Гарбуз: збирання й зберігання

— 11 вересня 2020 —

Гарбуз — гарний дієтичний продукт, джерело ніжної клітковини, пектинових речовин і солей калію. Він наповнений антиоксидантами й каротиноїдами, які в нашому організмі перетворяться у вітамін А.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс