Сад-город

Добриво з яєчної шкаралупи

— 23 липня 2014 —

Для одних господарок яєчна шкаралупа - усього лише сміття, і її безжалісно відправляють у відро. А ось для інших - тих, хто не мислить свого життя без саду й городу, - найцінніше добриво, що дбайливо збирається в окрему тару. Так навіщо ж потрібна яєчна шкаралупа? Давайте розберемося.


Як пересадити «не вчасно»

— 23 липня 2014 —

Відомо, що пересаджувати садові рослини потрібно рано навесні або наприкінці літа - восени. Однак необхідність у пересадженні у садівників виникає постійно, принаймні, улітку. Причини можуть бути різними.


Боротьба з фітофторою томатів: усі методи та засоби

— 23 липня 2014 —

Спочатку на звороті листя у помідорів виникають темні цятки... Потім усе листя починає буріти, засихати, відвалюватися, з'являються чорні ділянки на стеблах рослин, чорніють і самі плоди... Хто не знає фітофтору? Фітофтору знають усі! 


Ревінь - не лопух!

— 16 липня 2014 —

Коли ми говоримо «ревінь», то відразу згадуємо могутні красиві рослини, які, практично незатребувані, сиротливо стирчать на наших городах. Ревінь – багатолітник із сімейства гречаних. Надземні частини рослини на зиму відмирають, а навесні всі органи знову розвиваються із бруньок.


Грибки й бактерії

— 16 липня 2014 —

Усе живе на Землі підрозділяється надвоє: тварини й рослини. І ті, і інші хворіють. Хвороби рослин викликають організми, яких Карл Лінней, великий і перший класифікатор живого миру, виділив в особливу групу грибів, що мають деякі загальні для рослин і тварин властивості й паразитуючи на рослинах, викликають їх захворювання, загибель, розкладання й зникнення.


Червнева турбота - до гарного врожаю

— 28 травня 2014 —

У червні збирають перший урожай. З'являються скоростиглі зелені культури: кріп, шпинат, салат, крес-салат, щавель, цибуля-батун, шніт-цибуля, черемша, медунка та інші. Місця, що звільняють з-під них, займають середньостиглими сортами капусти, ріпою, редькою або повторно висівають редис, салат, шпинат. У цьому місяці висаджують у ґрунт і розсаду теплолюбних рослин - динь, кавунів, баклажанів, кабачків, помідорів, а також провадять пізній посів огірків.


Цибуля, від якої не плачуть

— 28 травня 2014 —

Дуже багато хто вважає, що цибуля існує тільки у двох видах: ріпчаста і зелена. Тим часом видів цибулі існує безліч, і один з найбільш улюблених гурманами - цибуля-порей. Найбільш цінна та смачна її частина - помилкове стебло, так звана ніжка. Але ось виростити «ніжки» товстими, білими та м'ясистими вдається далеко не всім городникам.


Саморобний зручний і ефективний поливальник

— 21 травня 2014 —

Одна зі складових гарного врожаю - це полив. І не дивно, адже плоди й овочі складаються на 60-96% з води. Вода рослинам потрібна у великих кількостях. Наприклад, для утворення одного кілограма плодів яблуня пропускає через себе 50-75 літрів води. А на створення 100-200 кг?.. Стає зрозуміло, що при недоліку вологи різко знижується врожайність.


У винограду вимагають догляду стебло, бруньки та навіть корені

— 21 травня 2014 —

Цінність винограду визначається насамперед удалим сполученням смакових якостей плодів і їх живильними та дієтичними властивостями.


Садок пряних трав: ароматна прикраса дачної ділянки

— 14 травня 2014 —

Пряні трави - не тільки постачальники ароматної вітамінної зелені до вашого столу, але й справжня прикраса вашого саду. Особливо якщо врахувати, що вони «стартують» ранно навесні одні з перших, коли на ділянці ще майже немає зелені.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс