Сад-город

Шпари під яблунею

— 16 листопада 2016 —

Чималу шкоду може нанести дереву навіть проста справа - перекопування пристовбурного кола. Недосвідчені садівники в більшості випадків користуються при цьому лопатами, та ще й ставлять знаряддя перпендикулярно до коренів дерева. У результаті не один корінь буде зачеплений або порізаний. Тому раз і назавжди потрібно засвоїти правило: до пристовбурного кола підступаємо тільки з вилами.


Саджанці з підвіконня або секрет зимового розмноження смородини

— 16 листопада 2016 —

Смородина - дуже цінна ягода, що містить велику кількість вітаміну С. Вона не дуже примхлива у догляді, легко розмножується.


Правильне розкорчування

— 16 листопада 2016 —

Бувають обставини, коли необхідно викорчувати дерево, чи то невигойно хворе, чи то безнадійно покалічене бурею. Розкорчування - завдання нелегке. З недосвідченості рубають дерево під корінь, а потім, щоб не боротися з поросллю від кореня, із зусиллями видирають пень. 


Якщо в дереві утворилося дупло

— 16 листопада 2016 —

Дупло, навіть зовсім невелике, потрібно закрити не відкладаючи. І кращий час для цього - пізня осінь. Тому підготуйте зараз необхідні матеріали, щоб поставити пломбу раніше, ніж випаде сніг.


Озимий часник: маленькі хитрості для великого врожаю

— 9 листопада 2016 —

Посадка часнику під зиму - важлива робота на городі восени. Коли саджати озимий часник? Як правильно саджати часник восени, на яке місце, після яких культур? Який посадковий матеріал часнику використовувати для озимої посадки? На ці та інші питання садівників про посадку часнику під зиму спробуємо розібратися в цій статті.


Лікуємо "утомлений" ґрунт

— 9 листопада 2016 —

Через ґрунтовтому, виявляється, страждають не тільки овочі, але й плодові культури. Серед зерняткових до "утоми" ґрунту найбільш чутливі яблуня, трохи менше - звичайна айва та груша. У кісточкових - сильніше гнітиться персик, слабкіше - черешня, вишня, слива й абрикос. З ягідних культур дуже погано переносить повторну посадку на тому самому місці садова суниця. Менш чутливі до ґрунтовтоми смородина й аґрус. 


Зберігання гарбуза

— 2 листопада 2016 —

Гарбуз - чудова рослина, плоди якої багаті вітамінами та мінералами, а також відмінно підходять для дитячого і дієтичного харчування. Регулярне вживання гарбузових страв рятує від дратівливості, знімає утому, поліпшує настрій. Наявність у гарбузі унікального вітаміну Т, що рідко зустрічається в інших овочах, сприяє спалюванню жирів і стимулює обмін речовин, що допомагає скинути зайві кілограми.


Укриття винограду на зиму

— 2 листопада 2016 —

У період відносного спокою надземні частини виноградного куща вільно переносять температуру до -12...-15°С. При подальшому зниженні температури спостерігається загибель вічок винограду.


Сівок під зиму: строки та технологія посадки

— 2 листопада 2016 —

Досвідченим городникам добре відомо, що посадку цибулі можна здійснювати не тільки у весняний період, але й восени. Однак саджати спеціально призначені для підзимових посівів сорти цибулі в пізній осінній період можна, але головною умовою доцільності такого заходу є правильно визначені строки і дотримання технології.


Підготовка дерев до зими

— 26 жовтня 2016 —

Плодові дерева взимку мають потребу в певному захисті, адже існує безліч факторів, здатних знищити сад у люті холоди. Сьогодні ми поговоримо про те, які заходи варто виконати, щоб підготувати плодовий сад до зими.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс