Сад-город

Календар садівника й городника: що необхідно зробити в лютому

— 1 лютого 2020 —

Посівний сезон уже починається. Відповідно, і в городників у лютому турбот додається. І насіння потрібно купити, і деяку розсаду посіяти, і за садом доглянути, і ще багато про що подбати.


Саме час згадати про насіння

— 24 січня 2020 —

У січні можна провести ревізію квіткового насіння, а наприкінці місяця  підготувати цибулинні культури - тюльпани, нарциси, гіацинти для лютневої вигінки. Не забудьте і про овочеве насіння.  Адже, перш ніж воно ляже у землю, його треба викохати, зберегти. Це повинно бути насіння не випадкових, а районованих високоврожайних сортів. Саме воно позбавить від додаткових витрат і дасть повноцінний урожай.


Підготовка до посівів. Обробляємо насіння

— 23 січня 2020 —

Обробка насіння перед посівом збільшує їхню схожість, підвищує стійкість рослин до несприятливих умов середовища, до хвороб і шкідників. Існує кілька способів передпосівної обробки насіння. Про них і піде мова.


Система крапельного поливу своїми руками

— 17 січня 2020 —

Крапельний полив — дуже зручна, високоефективна й економічна система, поливу дачної ділянки, городу або теплиці. Така система має безліч переваг перед іншими способами поливу. Вона заощаджує не тільки час, але й гроші, дозуючи подачу води (адже за воду доводиться платити). Систему крапельного поливу можна зробити самостійно, своїми руками в цьому немає нічого складного.


Облаштування теплих грядок

— 17 січня 2020 —

Навесні повітря нагрівається досить швидко, у той час як ґрунт ще холодний. Але ж після довгої зими всім нам хочеться скоріше почати посіви, щоб якомога раніше спробувати врожай зі свого городу.


Пророщування насіння — поради досвідчених городників

— 17 січня 2020 —

Замочування насіння допомагає одержати більш ранні й дружні сходи. Але як правильно здійснити процедуру? Сьогодні ми докладно розповімо вам про правила Пророщування насіння перед посадкою в домашніх умовах. У цьому процесі важливі навіть дріб’язки, тому постарайтеся нічого не випустити з уваги.


Стратифікація насіння: способи й поради

— 10 січня 2020 —

У природі все влаштовано раціонально. У деяких дерев і кущів, а також багатьох видів багатолітників дозрілі насіння падають на землю ще тоді, коли в принципі є умови для їхнього проростання.


Як використовувати мандаринові шкірки

— 10 січня 2020 —

Під час Новорічних свят більшість із нас, за традицією, купують мандарини й апельсини до святкового столу. А от, шкірочки від них, як правило, викидають. А даремно! Для справжніх городників це найцінніша сировина, яку можна з величезною користю застосувати на своїй ділянці.


Зимове щеплення дерев

— 4 січня 2020 —

Зимове щеплення дерев - прискорений спосіб одержання плодових саджанців. Сорти прищеплюють на підщепи в період спокою (узимку), створюються умови для зрощення прищепи з підщепами, а навесні саджанці висаджують на постійне місце.


Застосування перекису водню для городніх і кімнатних рослин

— 13 грудня 2019 —

Багато дачників одержали кращі врожаї, застосовуючи обприскування розведеним розчином H2O2. Використовувати перекис водню для рослин, застосування якого відбувається в основному в медичній області, можна для знезаражування, зміцнення, підживлення й боротьби із хворобами. Засіб відмінно справляється з різними бактеріями, підходить для обробки насіння, розсади, дорослих рослин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс