Сад-город

Як доглядати за ягідними культурами

— 25 квітня 2018 —

Смородина, аґрус, а також малина особливо потребують гарного догляду серед усіх плодово-ягідних культур.  Від цього залежить тривалість життя кущів та їх урожайність.


Земля – як пух! Чим рихлити грядки

— 25 квітня 2018 —

Щоб посіяти насіння або посадити розсаду, грубо скопану землю треба розпушити й розрівняти. А чим?


Цвітна капуста й броколі – найсмачніші «квіти»

— 18 квітня 2018 —

Якщо у кочанної капусти ми вживаємо в їжу листя, у капусти кольрабі - видозмінене стебло, то у цих двох схожих капуст - суцвіття. Англійці називають цвітну капусту найпрактичнішою квіткою.


Посадка цибулі навесні: на головку, на перо

— 16 квітня 2018 —

Якщо навесні посіяти насіння цибулі, то до кінця літа отримуємо невеликі цибулинки, що називаються сівком. І тільки на наступний рік, якщо посадити цибулю-сівок навесні, в серпні можна буде зібрати повноцінні цибулини. Плоди що виростуть можуть бути великими, досягаючи ваги до 0,5 кг, середніми, до 0,1 кг і маленькими, до 0,05 кг. Результат врожайності залежить від декількох факторів: сорту рослини, родючості грунту, природних умов і поливу.


Як і коли необхідно відкрити виноград після зими

— 4 квітня 2018 —

З приходом першого тепла багато малодосвідчених і починаючих виноградарів починають роздумувати про те, коли ж варто відкривати виноград. Необхідно не тільки знати, коли знімати вкриття з виноградних кущів після зимового періоду, але і які заходи над ними в першу чергу потрібно здійснювати.


Деревний попіл живить ґрунт і зменшує його кислотність

— 4 квітня 2018 —

З покоління в покоління попіл використовують для підвищення родючості ґрунту. Це особливо цінне добриво, яке містить усі елементи, крім азоту. Попіл у своєму складі має велику частину основних живильних речовин, необхідних для росту рослин.


Обліпиха – ягода унікальна

— 29 березня 2018 —

У її невеликих плодах бурштинового кольору міститься цілий «букет» вітамінів, мікроелементів і органічних кислот, надзвичайно важливих для профілактики й лікування багатьох захворювань. У корі дерева – цінний серотонін - гормон щастя, імовірно тому часто його називають щасливим деревом.


Овочі, які потрібно саджати найпершими

— 29 березня 2018 —

Догляду за первістками на грядках майже ніякого. Та й землю вони надовго не займуть — найбільш ранні овочі можна забирати вже через 7-20 днів після сходів! Після них запросто можна на ту ж грядку висадити розсаду більш теплолюбних помідорчиків, огірочків і т.д.


Простий спосіб посадки моркви

— 29 березня 2018 —

Пропонований спосіб посадки моркви нескладний. Насамперед потрібно підготувати грядки для посадки. Потім приготувати негустий крохмальний кисіль. Остудити його так, щоб він був теплим, налити у великий кухоль із носиком, поступово рівним шаром висипати туди насіння, ретельно розмішати все дерев'яною паличкою ы відразу акуратно розливаєте кисіль із насінням по борозенках. Робити це потрібно не швидко, але й не повільно – 1 л клейстеру вистачає на 9-10 м борозенки. 


Сода підвищить урожайність огірків і помідорів

— 21 березня 2018 —

Досвідчені городники застосовують цікавий спосіб підвищити віддачу посадок огірків і помідорів. Для цього вони замочують насіння на добу в одновідсотковому розчині соди (10 г на 1 л води), після чого промивають його чистою водою, злегка підсушують до сипкості й висівають на грядки. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс