Сад-город

Кабачки й патисони на вашій грядці: секрети вирощування

— 7 червня 2017 —

Кабачки й патисони - однолітні овочеві рослини сімейства гарбузових. Кожний, хто займався їхнім вирощуванням, доглядом за посадками, збором урожаю, може підтвердити, які це врожайні овочі! Дозрівають швидко, без особливих турбот. А після того, як вони починають плодоносити, їх уже не зупинити. Саме тому вони такі популярні на наших городах.


Квасоля стручкова - вирощування й догляд

— 30 травня 2017 —

Зараз стручкова квасоля культивується практично повсюдно. Особливу популярність стручкова квасоля заслужила не тільки завдяки своєму приємному м'якому смаку. У ній містяться вітаміни (A, C, B1, E, B2), макро- і мікроелементи, у тому числі солі кальцію, фосфор, цинк, залізо й фолієва кислота. Крім того, до складу зеленої квасолі входить достатня кількість легкозасвоюваного білка і клітковини.


Якщо на помідоровій грядці з'явилися «пробіли»...

— 30 травня 2017 —

Не засмучуйтеся, їх легко заповнити. На другий день після дощу або поливу знайдіть на найдужчих кущах  нижні пасинки, пригніть їх до землі й підсапайте.


Як звести до мінімуму кількість колорадських жуків без постійних обприскувань

— 24 травня 2017 —

Як звести до мінімуму кількість колорадських жуків без постійних обприскувань


Компостний чай: що це таке і як його зробити

— 23 травня 2017 —

Компостний чай - це досить новий навіть для органічних хліборобів натуральний засіб для поліпшення родючості ґрунту, підвищення врожайності культур, поліпшення їх смаку і зовнішнього вигляду. 


Колоновидні яблуні: вирощування й обрізка

— 23 травня 2017 —

Ідея створення колоновидної яблуні виникла в Канаді, коли на старому 50-літньому дереві сорту Макінтош господар саду виявив незвичайну гілку, що виділяється типом плодоносіння. Цими природними «мутантами» зацікавилися селекціонери Канади, Англії, Росії та деяких інших країн. Так з'явилися колоновидні яблуні.


Додаткове освітлення при вирощуванні розсади своїми руками

— 23 травня 2017 —

"Справа ясна, що справа темна", - є такий народний вислів. І його, як не дивно, можна віднести до вирощування розсади, а точніше, до створення додаткового підсвічування розсади. Начебто й нехитра справа - лампу поставити. Але яку і як?


Пасинкування томатів: як і коли робити

— 16 травня 2017 —

Коли пасинкувати томати? Де шукати ці пасинки? Як правильно їх обривати? А чи потрібно взагалі це робити? Пасинкування томатів викликає безліч питань у новачків у городній справі. Спробуємо на них відповісти і зрозуміти, для чого й чому видаляють або залишають пасинки томатів.


Роботи на присадибній ділянці в травні

— 16 травня 2017 —

Роботи на присадибній ділянці в травні


Жуки-пожежники або м’якотілки очищають сади від гусениць

— 16 травня 2017 —

Часто садівники, рятуючи сад від шкідників, знищують і жуків-пожежників або м’якотілок (на фото). Не потрібно цього робити. Цей вид комах очищає сад від попелиці й усіляких гусениць.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс