Сад-город

Полуниця під снігом

— 27 січня 2016 —

За вікном мінливий січень із дощем та снігом. І настав час подбати про садові культури. Якщо у вашому саду росте полуниця, то спрямуйте свій погляд на неї. Адже зараз вона вимагає особливої уваги. 


Пам'ятка для тих, хто вирощує розсаду селери

— 27 січня 2016 —

Часто садівники скаржаться, що насіння селери погано сходить.


Не поспішайте з обрізкою дерев

— 27 січня 2016 —

Січень прийшов з морозами. Отже, є підстави садівникам турбуватися, як морози вплинули на плодові дерева. Остаточно це виявиться навесні, коли набрякнуть бруньки, розпуститься листя, почнуть відростати пагони. Але досвідчені садівники вміють і радять нам, як це розпізнати значно раніше, щоб допомогти деревам. 


Тепличні грунти

— 13 січня 2016 —

Ґрунт для городньої теплиці може бути сильною позитивною складовою її продуктивності.


Розповсюджені помилки при виборі насіння

— 13 січня 2016 —

А буває у вас так: ретельно підібрали рослини для саду й городу, із трепетом, ніжністю та любов'ю виростили гарну міцну розсаду, і раптом... виросло зовсім не те, що ви очікували? Думаємо, таке трапляється з кожним з нас, а щоб неприємних сюрпризів не трапилося в черговий раз, ми хочемо поговорити з вами про помилки при виборі насіння - нерідко саме вони стають причиною наших розчарувань.


Попіл для вашого грунту

— 13 січня 2016 —

Зима - пора, коли багато хто топить пічки, розпалює вогонь у камінах. Це час накопичення дуже цінного добрива. Особливо, якщо топити ви будете не хвойними дровами. 


Січневі турботи дачника

— 5 січня 2016 —

Наступив перший місяць року - сніжний січень. Зима вже повністю вступила у свої права, але для справжнього садівника навіть сніг не перешкода. І часу сидіти просто так, навіть зараз немає. Отже, чим можна зайнятися на дачі в січні?


Замочування насіння: натуральні живильні суміші

— 23 грудня 2015 —

Не за горами посівна пора й городники не тільки готують ґрунт, тару, насіння, але й збирають корисні поради та рекомендації. Передпосівна обробка насіння - застава гарних сходів і  здорової розсади. Поряд із промисловими стимуляторами росту рослин (Епіном, Імуноцитофітом, Гетероауксином, Кореневіном і т.д.) на етапі підготовки насіння овочевих культур до посіву великою популярністю у дачників користуються живильні розчини, приготовлені самостійно з натуральних компонентів.


Зелені «cиненькі»

— 23 грудня 2015 —

У нас традиційно цінуються фіолетові баклажани. Але «сині» бувають не тільки такими. Наприклад, в Іспанській кухні здебільшого використовуються білі баклажани, у Китаї й Таїланді дуже популярні зеленоплідні, які добре сполучаються з гострим перцем і каррі. 


Вітаміни на підвіконні

— 16 грудня 2015 —

Про цілющі властивості цибулі знають усі. Крім того, що вона підвищує імунітет і поліпшує травлення, наш організм також завдяки їй одержує вітаміни, щоб упоратися з весняною стомлюваністю та гіповітамінозом. А зелене пір'я цибулі не тільки служить яскравою прикрасою страв, але й виконує бактерицидну дію. Цибулю використовують і як косметичний засіб, адже її застосовують для зміцнення волосся (проти облисіння) і навіть для виведення ластовиння.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс