Сад-город

Липень. Догляд за ділянкою

— 3 липня 2013 —

Липень - верхівка літа. Фарби в природі яскраві, немеркнучі, повітря густе, запашне. Овочі, що дозрівають, випромінюють особливий, ні з чим не зрівнянний аромат. Ефірні олії, що випаровуються під час спеки - своєрідна ароматерапія для працелюбів. Ідучи городом придивляєшся до кожного кущика й стеблинки, строго оцінюєш їхній стан і визначаєш, у чому бідують рослини, щоб вчасно зібрати, прорідити, прорихлити або полити... Так, липень у повному смислі гаряча пора для городника. Особливу увагу в цьому місяці необхідно приділити догляду за рослинами.


Підщепи з дичек

— 3 липня 2013 —

Щеплені саджанці складаються з двох частин: нижньої - підщепи і верхньої - прищіпка. У якості прищіпка використовують сорт, котрий хочуть розмножити.


Попелиця - гроза садів і городів

— 3 липня 2013 —

Дуже часто на дачних ділянках попелиця ушкоджує багато дерев і кущів. Тим самим наносячи непоправний збиток садівникам. Ця дрібна комаха завдає шкоди не тільки садовим рослинам, але й кімнатним. 


Формування гарбузових рослин у відкритому грунті

— 26 червня 2013 —

Досвідчений городник, знаючи закономірності росту й розвитку гарбузових рослин, може регулювати їхню скоростиглість, урожайність і якість плодів. На час він перетворюється на «хірурга», котрий для формування рослини застосовує такі пластичні операції, як прищіпка (або обрізка), пасинкування, нормування квіток (осліплення) і плодів, видалення або укорочування зайвого листя. Правильно сформовані рослини баштанних у відкритому ґрунті завжди дають відмінний результат - великі та смачні плоди, а огіркові гібриди - багатий урожай зеленців.


Горошіння винограду: як уникнути

— 26 червня 2013 —

Якщо на лозах обсипаються квітки й зав'язі, грона "рідкі", а частина ягід у гронах розміром не більше гороху, не лякайтеся, це не хвороба - просто виноград вас "огорошив". Причина - недолік запилення.


Хвороби огірків. Борошниста роса

— 26 червня 2013 —

Збудники борошнистої роси - облігатні паразити. На листях формується поверхневий міцелій. Патоген впроваджується в клітини епідермісу за допомогою гаусторій. Протягом вегетації на міцелії розвивається рясне конідіальне спороношення.


Природне кріплення кори

— 19 червня 2013 —

Гілки дерев часто обламуються під вагою великого врожаю або снігу. Іноді дерево розвалюється на окремі кістякові суки повністю. Придивіться уважніше до своїх дерев у саду, і ви помітите основну причину зламів - гострий кут відходження цих гілок.


Навіщо та як мульчувати грядки

— 19 червня 2013 —

Деякі садівники й городники вважають, що доглянута ділянка це така, де на чорних голих грядках рівними рядами стоять висаджені овочі, а в міжряддях немає ні однієї зайвої билини. Вони мучать себе постійними прополками й розпушуваннями, поливають і підживлюють грядки мінеральними добривами, а рослини однаково погано ростуть, урожай дають слабенький. Господарям же невтямки, що така агротехніка йде врозріз із законами живої природи.


Як виростити супергроно

— 19 червня 2013 —

Відвідуючи виставки винограду, завжди дивуєшся гарним, великим гронам, які з гордістю демонструють садівники. Однак виростити такі ж на своїй ділянці не завжди виходить. У чому ж секрет?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс