Сад-город

Зберігання живців винограду

— 22 листопада 2017 —

Правильне зберігання живців винограду вирішальним чином визначає якість і відсоток виходу повноцінних саджанців. Дуже важливо, щоб до моменту посадки (при вирощуванні кореневласних саджанців) або щеплення (для  щеплених саджанців), живці залишалися свіжими і здоровими.  Що все це значить? І що для цього необхідно робити?


Перевірені способи обновити сорт картоплі

— 22 листопада 2017 —

Відновлення сортів картоплі необхідно проводити через кожні 5-6 років. Адже рік у рік урожай цього овочу зменшується, бульби починають погано зберігатися, знижується сприйнятливість до захворювань, та і якісні характеристики змінюються не в кращий бік. Відновлення можна проводити самостійно, не затрачаючи величезні гроші на придбання нової насінної картоплі.


Чи потрібно прибирати листя в саду

— 22 листопада 2017 —

Листопад – це гарний час осені. Однак поряд із цією красою у садівників щоразу виникає одне й те саме питання: «А чи треба прибирати опале листя?». Спробуємо відповісти на це питання. 


Побілка основ дерев восени: навіщо і як правильно

— 15 листопада 2017 —

Листопад – це значить, що прийшли справжні холоди й дощу вже можна не чекати. Беремо щітки в руки й відправляємося в сад, щоб приступитися до побілки основ дерев до перших кістякових суків. Як це робити і чим краще, ми сьогодні вам і розповімо.


Як зберегти капусту свіжою до весни

— 15 листопада 2017 —

Зберегти капусту протягом усього зимового періоду не складно. Для цього існують ефективні й перевірені способи. Кожний може вибрати один з них, який найбільше підходить для конкретних умов проживання.


Особливості вирощування руколи на підвіконні

— 8 листопада 2017 —

Зелені овочеві рослини в щоденному раціоні – це важлива складова здорового харчування. Петрушка, листя салату, молода кропива, крес-салат, рукола, що складаються з величезної кількості вітамінів і корисних елементів, вже давно стали популярними в кулінарії. Багато господарок використовують ці дарунки природи для готування смачних салатів, соусів і багатьох інших страв. Але все-таки рукола є найціннішим продуктом серед усіх зелених овочів за своїм складом.


Попіл – цінне добриво

— 8 листопада 2017 —

Попіл від спалювання деревини (як, втім, і листя, трав'янистих залишків) містить у легкодоступній для рослин формі калій і фосфор. У ньому присутні й деякі мікроелементи, необхідні для овочевих рослин (магній, бор, сірка та ін.). попіл не містить хлору, тому його добре застосовувати під рослини, що негативно реагують на хлор: суницю, малину, смородину, картоплю. 


Зберегти до весни: правильне зберігання ріпчастої цибулі взимку

— 1 листопада 2017 —

Ріпчаста цибуля — незамінний овоч, який вирощується у великих кількостях та потребується щодня. Цибуля настільки розповсюджена і звична, що вирощувати її може кожний, а от зберегти без втрат лише «знавці». У більшості городників ріпчаста цибуля починає псуватися відразу після збирання, тому основне завдання для багатьох — своєчасне відбраковування зіпсованих цибулин. Зберігати ніде, та й не знаємо, як правильно зберегти. Предки, от, у коси плели. Але, було це в сільській місцевості, а як зберігати у квартирі, льоху ж немає?


«Жива вода» для живців: досвід городника

— 1 листопада 2017 —

Усі живці я вкорінюю у «живій воді» – розчині, який роблю за нашим сімейним рецептом. У ній у живців ніколи не буває загнивання стебел. Швидше, чим у простій воді, з'являється коріння. Коли саджаю живці в ґрунт, я поливаю їх цим же розчином, який залишився в банці, і вони прекрасно приживаються.


Де взяти ґрунт для весняної розсади?

— 1 листопада 2017 —

Для того щоб одержати врожай якомога раніше, практично всі дачники висаджують навесні на грядки розсаду, а не висівають насіння. По-перше, це дозволяє уникнути невдач, пов'язаних з несхожістю насіння прямо на грядці. По-друге, ви будете заздалегідь підготовлені до приходу весни і зможете висадити найкращі, міцні рослини.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс