Сад-город

Що посіяти в грудні: особливості вирощування ранньої розсади

— 26 грудня 2021 —

Традиційно до грудня дачний сезон закінчується. У цьому місяці зазвичай підводять підсумки року й намічають основні садові концепції на наступний сезон. Приємно присвятити час плануванню майбутнього городу, вирішити, що ви посадите, намалювати схеми з урахуванням сівозміни, скласти список необхідного насіння. Так, усе це дуже важливо, але не всі знають, що паузою в садово-городніх справах можна вважати тільки листопад. А грудень - це вже початок нового сезону: настав час починати посіви.


Хвороби цибулі в період зберігання

— 25 грудня 2021 —

Цибуля ріпчаста – одна з найцінніших і розповсюджених овочевих культур. Вона здатна зберігати високі смакові й товарні якості протягом тривалого періоду зберігання.


Як виростити руколу на підвіконні

— 10 грудня 2021 —

Поки не прийшла розсадна пора, у вас, напевно, є вільний від ящиків і горщиків підвіконня. А хочете виростити там руколу? Адже травичка ця гарна у всіх відносинах. Знаєте, чому?


Білокачанна капуста: як зберегти до весни

— 10 грудня 2021 —

Багато городників спочатку працьовито вирощують на дачах різні культури, а потім задаються питанням: «Де зберегти врожай, на який було витрачено стільки часу й сил?» При бажанні можна організувати зимівлю білокачанної капусти в домашніх умовах, але й для зберігання в підсобних приміщеннях є свої хитрості.


Чому дерева не скидають листя: основні причини

— 10 грудня 2021 —

Ночами вже холодно, а деякі дерева так і не скинули листя. А іноді навпаки, плодові дерева, наприклад, груші скинули листя, а плоди ще висять. Чому з’являються упертюхи, які зберігають листя, і чи варто про це хвилюватися?


Задерніння саду – плюси й мінуси

— 2 грудня 2021 —

Усі садівники грубо діляться на дві великі категорії: одні переконані, що задерніння саду – це найсправжнісінька шкода рослинам, ну а інші завзято вважають і активно доводять, що ця процедура несе тільки користь. Кожна частина садівників буквально запінившись доводить іншій частині свою правоту, і, головне, кожна частина вагомі доводи часом приводить у свій захист.


Як вносити суперфосфат восени під перекопування: плюси й мінуси

— 19 листопада 2021 —

Суперфосфат складно переоцінити – це найпопулярніше добриво серед фосфорних і не випадково: суперфосфат доступний і дуже ефективний. Але він буває різний.


Трибулька: і смачно, і красиво

— 19 листопада 2021 —

М’яка і ніжна на смак цибуля шнітт відмінно себе почуває як на дачі, так і в міській квартирі. А виглядає він не гірше за квіти, але при цьому ще їстівна і корисна. Тонкі, трубчасті, шиловидні листи-перинки на смак дуже ніжні й менш гострі, чим у ріпчастої цибулі.


Чи потрібно рятувати старий сад або краще позбутися його

— 12 листопада 2021 —

Чи потрібно рятувати старий сад або краще позбутися від нього. Не завжди варто залишати старий сад.


Правила обробки винограду перед укриттям: Як підготувати рослину до зими

— 30 жовтня 2021 —

По закінченню дачного сезону потрібно подбати про правильну зимівлю всіх дерев, кущів і рослин. Особливу увагу потрібно приділити винограду, тому що це теплолюбна рослина, яка вимагає особливого догляду. Давайте розглянемо, як правильно підготувати виноград до зими.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс