Сад-город

Осінь у саду

— 28 вересня 2016 —

Ось і наступила осінь, а актуальність робіт у саду залишається. У жовтні видаліть хворі, нежиттєздатні дерева й кущі, а на їхнє місце посадіть нові рослини, підготуйте посадкові ями до весни. Дерева, посаджені восени, у перший рік на зиму варто підсапувати землею або торфом на висоту 30-40 см. Однак у наступні роки на зиму їх можна не підсапувати.


Заготовлюємо ґрунт для посадки розсади навесні

— 28 вересня 2016 —

Восени, коли відступають городні турботи, можна подумати про врожай майбутнього року. І заготовити ґрунт для розсади.


Як посадити картоплю під зиму для суперраннього врожаю

— 21 вересня 2016 —

Те, що бульби картоплі, які залишилися після збирання, наступного року можуть зійти, знають усі. Ось тільки врожаю вони практично не дають. Це аж ніяк не через те, що бульби виявилися "підзимовими". Просто вони знаходяться на занадто великій глибині й тому дають тільки дріб'язок. Якщо ж ми саджаємо картоплю під зиму, то можна виростити дуже ранній урожай "другого хліба".


Які дерева і чому краще саджати восени

— 21 вересня 2016 —

Коли саджати дерева - навесні або восени? Абсолютно однозначна відповідь на це питання навряд чи існує: і рік на рік за погодними умовами не припадає, і ґрунти на кожній ділянці свої, та й будь-який саджанець, як усякий живий організм, відрізняється індивідуальністю. 


Які добрива вносити восени

— 14 вересня 2016 —

Наближається зима - найвідповідальніша пора для дачників і садівників. І кожного, напевно, відвідують тривожні думки про згубність зимових морозів. Так хочеться, щоб улюблені рослини перезимували без втрат, навесні порадували пишним цвітінням, а потім і багатим урожаєм. Легше пережити зимову пору рослинам допоможе правильна підготовка до холодів, один з найважливіших етапів якої - осіннє внесення добрив.


Чому важлива осіння обрізка малини

— 14 вересня 2016 —

Багато хто залишає це трудомістке заняття до весни. І справа отут не в тім, що навесні і без малини турбот вистачає. Просто пагони поточного року одержать менше світла й живлення, а в старих, що вже відплодоносили, перезимує й досить успішно маса шкідників. 


Колоновидні яблуні: обрізати чи ні

— 7 вересня 2016 —

Це питання виникає у багатьох власників цього чуда селекції. І справді: начебто дерево, а деревам, як відомо, обрізка необхідна. Але з іншого боку воно не гілкується. Дилема! Але насправді, на рахунок колоновидних яблунь є цілком чіткі інструкції, розроблені вченими.


Поливаємо сад

— 7 вересня 2016 —

Осіння погода - це головний садівничий фактор, що визначає варіанти догляду за плодовими деревами та кущами. Нинішні літо й осінь дощами нас не балували, тому потрібно постаратися добре напоїти фруктові дерева й кущі, тому що недолік води негативно позначається на зростанні рослин, формуванні плодових бруньок, урожайності, зимостійкості та життєздатності. 


Новозеландський спосіб боротьби з осами

— 31 серпня 2016 —

Досить оригінальний спосіб боротьби з осами використовують на виноградниках Нової Зеландії.


Догляд за сливою восени

— 31 серпня 2016 —

Щоб з кожним роком урожайність сливових дерев продовжувала "залишатися на висоті", важливо правильно доглядати за рослинами. У тому числі й восени.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс