Сад-город

П'ять помилок при зберіганні картоплі

— 11 листопада 2015 —

Ось здавалося б, усе зробили правильно: виростили відмінної якості картоплю, вчасно зібрали та просушили врожай, прибрали його для зимового зберігання. Але...


Посадіть китайський лимонник

— 4 листопада 2015 —

Ця незвичайна для наших широт рослина являє собою гарну ліану з дерев'янистим стеблом, яке покриває зелене листя. До осені на ній дозрівають яскраво-червоні ягоди з гіркувато-кислим смаком. Але лимонником її називають не через те, а тому що всі її частини пахнуть лимоном, якщо їх потерти.


Готуємо малину до зими

— 4 листопада 2015 —

Зазвичай малина витримує морози, звичайно ж, при дотриманні правильних агротехнічних прийомів вирощування. У південних регіонах і в таких, де зими слабкі, малині ніякий захист узимку не потрібен. Зараз є багато морозо-тривких сортів малини, які успішно ростуть, і плодоносять у різних куточках України.


Побілка дерев: коли, як і чи потрібна взагалі

— 28 жовтня 2015 —

Побілені дерева в нашій країні давно вже стали символом повсюдно проведеного суботника. За традицією після всіх спільних прибиральних робіт виносяться відра з вапном. Білосніжні штамби дерев, а заодно й стовпи, що потрапили в поле зору, - як знак: місія трудового десанту виконана. Не дивно, що багато хто вважає побілку дерев чисто декоративним актом і відноситься до неї відповідно. А насправді вона надзвичайно важлива в житті дерева.


Напередодні зими

— 28 жовтня 2015 —

У листопаді, останньому місяці дачного сезону, основні турботи спрямовані на підготовку до зими. І на городі, і в саду, і у квітнику роботи вистачає, адже увага потрібна майже кожній рослині-багатолітнику.


Осіння обрізка в саду

— 21 жовтня 2015 —

Багато садівників задаються питанням, коли краще робити обрізку в саду: навесні або восени? А якщо восени, то чи не нашкодить це рослинам? І, може, все-таки краще перенести роботи із секатором у саду на більш сприятливий період? На всі ці питання відповісти однозначно складно, оскільки кожна культура має свої особливості розвитку і, відповідно, висуває індивідуальні вимоги до строків і якості  проведення обрізки. До того ж велике значення має те, про який кліматичний регіон йде мова. Так що розглядати дану тему потрібно не глобально, а по пунктах, інакше розібратися, що до чого, буде досить важко.


Як зберегти взимку невисаджені саджанці плодових дерев

— 21 жовтня 2015 —

Саджанці плодових найкраще купувати у вересні - це аксіома. Але осіння погода непередбачена, та й справ у саду ще дуже багато. Як бути, якщо місця для кущів-дерев ще не готові і ви не впевнені, що вдасться посадити їх у строк? Виручить перевірений спосіб зберігання саджанців - садовий прикоп.


Для чого потрібне осіннє перекопування грунту

— 13 жовтня 2015 —

Не будемо впадати в крайності, адже є люди які не копають практично ніколи, так само як і ті, хто перекопує свій сад - город суцільним чином. Розберемося насамперед у плюсах і мінусах такої звичайної здавалося б операції, як перекопування. Для чого, власне, люди копають у себе на дачі, для чого потрібно брати лопатою ґрунт і перевертати, у чому смисл цієї операції.


Секрети правильного збирання врожаю моркви

— 13 жовтня 2015 —

Морква тим корисніша, чим довше вона залишається на грядці, тому що саме в осінні дні в ній інтенсивно накопичуються живильні речовини та вітаміни. І разом з тим з усіх коренеплодів, мабуть, у моркви, більше чим у інших овочів, від правильності вибору строків збирання залежать і розмір, і якість урожаю, і схоронність коренеплодів узимку.


Садимо дерева і кущі

— 13 жовтня 2015 —

Як тільки обпаде листя ій нічні температури наблизяться до нульових позначок, починайте посадку і пересадження плодоносних дерев і кущів. Якщо ви ще не приготували посадкові ями, то викопати їх потрібно вже зараз.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс