Народна медицина

Чим розріджувати кров і коли це може знадобитися

— 12 лютого 2022 —

Через зміни у своєму складі кров може набагато легше, чим зазвичай, утворювати згустки - тромби. У медицині це явище відоме як гіперкоагуляція. Це небезпечно, тому що тромби здатні заблокувати кровоток, а це може привести до інсульту, інфаркту, тромбозу глибоких вен, легеневої емболії (закупорка артерій у легенях).


Імбир – універсальні ліки

— 23 січня 2022 —

Останнім часом одна із самих корисних спецій – імбир – стає усе більш популярною в нашій країні. І це недаремно. На санскриті імбир, або «вішвабхесадж», значить «універсальні ліки». Ще в першому столітті нашої ери описували зігрівальну дію імбиру, користь для травлення й навіть згадували імбир як протиотруту.


Вітамінні напої для підвищення імунітету

— 16 січня 2022 —

Такі напої підтримають імунну систему і дозволять компенсувати нестачу вітамінів. Ви зміцните свій організм і будете менше схильні до стресів і хвороб.


Їжа проти ГРЗ: Чим можна допомогти своєму організму при застуді?

— 26 грудня 2021 —

Настання осінньо-зимових холодів кожен сезон дає нам сигнал: настав час готуватися до простудних захворювань і зниженню імунітету! І ми біжимо на щеплення, скуповуємо гомеопатію, вітамінні комплекси й парацетамол.


Обліпиха, калина, журавлина. Найкорисніші ягоди осені

— 2 грудня 2021 —

У листопаді на ринках і ярмарках можна вільно купити останні осінні ягоди: калину, журавлину й обліпиху. Яскраві, соковиті, кислувато-гіркі - ці ягоди коштовний подарунок природи, адже кожна містить величезну кількість вітамінів. Вони допомагають при застудах, підвищують імунітет, заповнюють нестачу вітамінів.


Користь і шкода журавлинного морсу

— 19 листопада 2021 —

Журавлина по праву вважається однією із самих корисних ягід. Незважаючи на свої невеликі розміри вона має масу незамінних для людини речовин.


Топ-9 переваг чорносливу для здоров’я та гарної зовнішності людей

— 12 листопада 2021 —

Попри те, що багато дієтологів застерігають нас від надмірного вживання сухофруктів, оскільки вони дуже калорійні і можуть містити шкідливі добавки (вологоутримуючі хімікати) або спровокувати алергію, чорнослив має багато переваг, на які варто звернути увагу.


Як заварювати шипшину в термосі

— 30 жовтня 2021 —

У настої шипшини багато вітамінів, але щоб зберегти їх, потрібно знати, як її правильно заварювати. Якщо плоди зберігалися довго і в поганих умовах, то нічого корисного в напої не буде.


Желатин для суглобів

— 30 жовтня 2021 —

Американськими фізіологами встановлене, що желатин цілком може бути використаний для профілактики руйнування суглобних хрящів.


7 несподіваних причин вживати імбир щодня

— 21 жовтня 2021 —

Корисні властивості імбиру людство використовує вже більш 5000 років. В індійській і китайській медицині корінь уважали чи не найкоштовнішими природними ліками, «диво-таблеткою» від усіх хвороб. Імбир їли й продовжують їсти свіжим, сушеним, маринованим, перемеленим у пил і здрібненим у кашку, у вигляді соку або олії, а також нерідко додають у косметичні засоби. І одержують дійсно потужний оздоровчий ефект.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс