Сад-город

Коли в Україну прийде справжня весна

— 28 лютого 2018 —

Недавно харківський бабак Тимка напророкував Україні настання ранньої весни, а значить і стабільно високі температури, починаючи вже з березня. Однак синоптики не настільки оптимістичні і запевняють, що перемінити теплі пуховики на легкі пальто українці зможуть не так скоро, як хотілося б. Якою буде погода до кінця календарної зими і які сюрпризи вона готує українцям у перший весняний місяць?


Секрети посадки чорної смородини

— 22 лютого 2018 —

Ягоди чорної смородини – це комора вітамінів, органічних кислот, необхідних організму людини, мікро- і макроелементів. Про це знає кожний дачник. Але не всі знають, як правильно посадити цю цінну рослину, щоб вона радувала багатим урожаєм. Які ж особливості посадки кущів смородини?


Стимулятори росту для рослин

— 21 лютого 2018 —

Щоб рослини росли сильними і здоровими потрібно «небагато»: родючий ґрунт, чисті вода й повітря, а так само перебування на своїй «історичній батьківщині». Цього практично неможливо добитися на своїй ділянці. На щастя, учені винайшли засоби, що допомагають компенсувати недоліки того або іншого фактора.


Загадковий овоч – пастернак

— 21 лютого 2018 —

Перше згадування про цю нехитру салатну культуру зустрічається ще у стародавніх греків і римлян. До нас же вона потрапила відносно пізно, в 17 столітті. І мало хто знає, що пастернак – найближчий «родич» моркви, петрушки, які й самі по собі цінні для здоров'я. Однак цей овоч багато в чому перевершує їх за активністю впливу. Він і апетит збуджує, і травлення поліпшує. 


Багаторічна цибуля: сорти й види

— 14 лютого 2018 —

Молоде листя цибуль смачне й корисне, воно завжди має бути присутнім на нашому столі. Для одержання зелених вершків багато хто висаджує цибулю-ріпку, однак у її багаторічної родички перо є значно цікавішим. Воно не тільки багатше вітамінами, але й м'якше на смак. Не менш важливо, що коронний час багаторічних цибуль – рання весна, коли на городі ще нічого не встигло вирости. Вирощування багаторічних цибуль не вимагає особливих турбот, вони невибагливі й морозостійкі. Усі вони добре ростуть на родючих, некислих ґрунтах.


Як перевірити схожість насіння

— 14 лютого 2018 —

У багатьох городників існують «стратегічні запаси» насіння різних культур - що залишилися з минулих сезонів, узяті в друзів-знайомих або зібрані власноручно, вони накопичуються в різних пакетиках-мішечках. Але з роками схожість насіння знижується, у ньому знижується запас живильних речовин. Умови зберігання також впливають на схожість насіння.


Яєчна шкаралупа, як добриво

— 7 лютого 2018 —

Як показує статистика, у середньому родина, що складається з батьків і дитини, з'їдає на місяць близько сотні яєць. Приклавши мінімум зусиль, з яєчної шкаралупи можна приготувати натуральне, екологічно чисте й зовсім безкоштовне добриво, що підходить для більшості сільськогосподарських культур і кімнатних рослин.


Лютий багатий снігом, квітень – водою

— 7 лютого 2018 —

Контрастний за погодою та багатоликий лютий приносить нам усе нові й нові сюрпризи. А що приготував він нам цього року? 


Із зими в літо: смородина з живця за 8 кроків

— 7 лютого 2018 —

Основний період розмноження чорної смородини – осінь, однак є спосіб, який дозволяє одержати саджанці вже на початку літа, витративши зовсім трохи часу взимку і рано навесні. Живці нарізають у період із січня до кінця березня і вкорінюють у звичайному квітковому ґрунті в стаканчиках, накривши їх більш об'ємними стаканчиками і розмістивши на південному вікні. Щоб досвід виявився вдалим, потрібно врахувати кілька важливих моментів.


Вода з поталого снігу або льоду для поливу рослин

— 7 лютого 2018 —

Узимку, коли багато снігу на вулиці, - саме час запасти вдосталь поталої води для поливу розсади. У сніговій воді або поталій воді краще проростає насіння, нею можна безпечно обприскувати рослини (у т.ч. кімнатні), і найголовніше - водою з поталого снігу або льоду корисніше за все поливати молоду розсаду.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс