Сад-город

Правильний полив рослин: як, коли, скільки

— 17 червня 2015 —

Полив необхідний - з цим ніхто сперечатися не буде, але от як його робити правильно знають не всі. Одні заливають всю ділянку до стану болота, інші навпроти, вважаючи що рясний полив шкідливий заощаджують на кожній краплі. Тому, скільки води необхідно рослинам і якою є золота середина  - питання далеко не дозвільне.


Народні засоби боротьби з хворобами огірків

— 17 червня 2015 —

Відоме прислів'я про те, що хворобу легше запобігти, чим лікувати в абсолютній мірі підходить і при вирощуванні огірків, де застосування профілактичних методів цілком виправдує наступний результат. 


Кріп - ароматна пряність

— 10 червня 2015 —

Кріп - одна з найпоширеніших у городі рослин. Його можна зустріти практично на кожній ділянці. Кріп легко сіяти, він не примхливий у догляді, і в підсумку ви отримуєте ароматну пряність, доречну в будь-якій страві. 


Як проріджувати моркву

— 10 червня 2015 —

Ви згадали, що вам потрібно б прорідити моркву. Добре. Спочатку розберемося, чи потрібне нам це проріджування. Якщо ви сіяли моркву на паперовій стрічці або розкладали в борозни з потрібним інтервалом (як мінімум 2 см), то й проріджувати вам нема чого. Якщо ж ви сіяли по-старинці, то вам обов'язково доведеться прорідити посіви, тому що розумного врожаю ви не дочекаєтеся.


Чи потрібний торф як добриво

— 10 червня 2015 —

Торфу садівники намагаються придбати якнайбільше. Відразу ж розсипають на грядках, під деревами, кущами, і, заспокоєні, чекають урожаю, який, по ідеї, має підскочити до неймовірних розмірів. Користі від цього, як правило, не буває. І ось чому.


Як позбутися колорадського жука. Народні способи боротьби

— 10 червня 2015 —

Мабуть, для картоплі немає більш злісного шкідника, чим колорадський жук. Цей ненажерливий шкідник здатний доставити масу турбот городникам, а при неналежній з ним боротьбі може повністю знищити всі посадки картоплі. 


Жовтіє листя на полуниці

— 3 червня 2015 —

Незважаючи на те, що полуниця (садова суниця) - ягода досить невибаглива у вирощуванні, все-таки й вона може доставити турбот городнику. Зокрема, найпоширенішою проблемою при вирощуванні полуниці є зміна кольору полуничного листя із зеленого, на більш світлий, а в окремих випадках лист може стати практично жовтим. Так чому ж жовтіє листя полуниці?


Городу знадобиться: сода, cіль і гірчиця

— 3 червня 2015 —

Справжні садівники, городники, дачники завжди знайдуть вихід з будь-якої ситуації. Здавалося б, ну що може робити дачник у продуктовому відділі магазина? Звичайно, прийшов за продуктами, подумаєте ви. І будете праві... або майже праві. Тому що досвідчені городники ходять у продуктовий магазин не тільки для себе, але й... для саду.


Полив і підживлення картоплі

— 3 червня 2015 —

Догляд за картоплею полягає в поливі картопляних грядок, що проводять 2-3 рази за весь період залежно від погодних умов. 


Боротьба з павутинним кліщем на баклажанах

— 3 червня 2015 —

Мабуть, головним ворогів баклажанів, або як їх ще називають синенькі, є колорадський жук, що віддає перевагу листям баклажана навіть основному своєму меню - картопляним кущам. Однак не меншу шкоду рослинам наносить малюсінька, але досить ненажерлива комаха - павутинний кліщ.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс