Сад-город

Як зробити тирсу добривом

— 26 жовтня 2017 —

Відомо, що вносити свіжу тирсу в ґрунт не рекомендується. На такому ґрунті гарний урожай не виросте. Якщо тирси багато, її неважко перетворити на чудовий компонент для поліпшення структури ґрунту, його повітропроникності.


Вирощуємо полуницю й суницю

— 26 жовтня 2017 —

Якщо полуницю вирощують на одній ділянці протягом тривалого часу, якість і кількість урожаю падає. Для вирішення цієї проблеми підбирають нові ділянки для вирощування або оздоровлюють старі. Щоб підготувати ґрунт перед посадкою полуниці садівники використовують сидерати, які поліпшують склад ґрунту та підвищують його родючість. Їх також вирощують поруч із полуницею для захисту і притінення.


Як посадити хрін, щоб не довелося його позбуватися

— 26 жовтня 2017 —

Хрін належить до багаторічних рослин сімейства хрестоцвітних. У нього потужна коренева система, що гілкується, з великою кількістю сплячих бруньок. Кореневища хріну здатні проникати в ґрунт на глибину до 2 метрів. Сплячі бруньки здатні рушити в ріст практично з будь-якої глибини. Саме завдяки такій неймовірній живучості та потужній кореневій системі хрін став найстрашнішим бур'яном на ділянці. 


Виноград «під шубою»

— 25 жовтня 2017 —

Щоб виноград щороку радував вас урожаєм, потрібно створити для нього комфортні умови зимівлі. Лоза без проблем перезимує лише в тому випадку, якщо вона добре визріла (тобто здеревіла) і пройшла загартування. 


Cтворюємо «розумний город», що не вимагає перекопування

— 19 жовтня 2017 —

«Розумний город» складається з високих грядок, які дачники й городники з досвідом називають компостними, теплими та піднятими, а сам город – високим або листковим. Вирощування овочевих і ягідних культур на такій ділянці не тільки не вимагає перекопування ґрунту щоосені й весни, але й доводить, що в перекопуванні взагалі немає необхідності. Прекрасний повноцінний урожай можна одержати на високих насипних грядках, наповнених органікою і не потребуючих великої майстерності в їхньому спорудженні.


6 популярних варіантів осінньої мульчі

— 19 жовтня 2017 —

Осіннє мульчування посадок, у першу чергу, розраховане на захист рослин від прийдешніх морозів. Шар мульчі створює додаткову перешкоду для холоду, захищаючи кореневу систему рослин від вимерзання. А деякі види матеріалів здатні, до того ж, затримувати сніг, завдяки чому захисний ефект підсилюється. 


Осіннє підживлення рослин

— 18 жовтня 2017 —

Осінь – найбільш благодатний час для внесення добрив. Земля відпочиває, і мікроорганізми, що містяться в ній, одержують можливість набагато продуктивніше переробляти отримані живильні речовини, зберігаючи і збільшуючи їх. Удобрення ґрунту восени допомагає господарям підготувати сад і город до посадок заздалегідь, тим самим, звільняючи дорогоцінний час весняних жнив для інших, не менш важливих робіт.


Пересадження зелені в горщик на зиму або город на підвіконні

— 11 жовтня 2017 —

Дачний сезон закінчується. Більша частина робіт виконана, урожай зібраний і заготовлений на зиму. І навіть якось починаєш сумувати за овочами із грядки… Але ж і взимку можна вирощувати свіжу зелень, яка буде нагадувати про тепле літо! Тільки не на городі, а на підвіконні!


Синоптики розповіли, коли в Україні випаде перший сніг

— 11 жовтня 2017 —

В Україні в другій половині жовтня очікується перший сніг, ожеледь і налипання мокрого снігу. Про це повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.


Жовтень – у саду й на городі

— 11 жовтня 2017 —

Урожай здебільшого прибраний. Тільки стоять на ніжках капустини. Вона останньою залишає наші ділянки. Начебто можна передохнути. Хоча... Роботи в саду й на городі ще багато, якщо, звичайно, думати про справжній урожай у наступному сезоні. Тому доведеться підготувати землю й сад до зимівлі і до весни. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс