Сад-город

Щоб не помилитися при виборі насіння

— 15 лютого 2017 —

Купуючи насіння обов'язково перевіряйте, чи відповідає насіння вимогам чинного законодавства. Законом України "Про насіння й посадковий матеріал", спрямованим на забезпечення контролю якості насіння, установлені відповідні норми. 


Лютневі турботи дачника

— 15 лютого 2017 —

За вікном останній місяць зими. І гарні господарі вже готуються до весни: ремонтують парники й теплиці, купують інвентар, необхідні органічні та мінеральні добрива, перевіряють поливальні пристрої на городі, продовжують збір місцевих добрив (наприклад, попелу). Самий час зайнятися відновленням і дезінфекцією тари, підготовкою плівки для весняних теплиць, запастися матеріалом для вкриття посадок від весняних заморозків.


Як вкорінювати найскладніші живці

— 8 лютого 2017 —

Живцювання або розмноження живцями - найпоширеніший спосіб розмноження рослин. Але є такі живці (наприклад, деякі види сливи), які ну ніяк не хочуть давати корені, навіть якщо робити все за правилами. З важкими, непіддатливими рослинами доведеться повозитися й почати підготовку живця ще взимку. 


Брюссельська капуста: особливості вирощування

— 8 лютого 2017 —

Однією з найневибагливіших і довгоростучих капуст вважається брюссельська капуста - її вегетаційний період складає 160-180 днів. При гарному догляді і на гарному ґрунті можна одержати відмінний урожай. Брюссельська капуста здатна рости на слабокислих ґрунтах, а може миритися навіть і з біднішими ґрунтами.


Розсадний субстрат

— 8 лютого 2017 —

У минулому номері в статті "Як вибрати і підготувати ґрунт для розсади" мова йшла про розсадні ґрунти. Але не тільки вони використовуються городниками для вирощування розсади, а й розсадні субстрати. Про них і піде мова в цій статті.


Самий час згадати про насіння

— 1 лютого 2017 —

Це має бути насіння не випадкових, а районованих високоврожайних сортів. Саме вони позбавлять додаткових витрат і дадуть повноцінний урожай. 


Перепочинок з користю для справи

— 1 лютого 2017 —

Зима - самий час помріяти про те, яким ви хотіли б бачити свій сад у новому сезоні, які квіти, кущі й дерева мають з'явитися на вашій дачній або присадибній ділянці і де саме їх варто посадити.


Саморобні опори для підв'язки томатів

— 1 лютого 2017 —

Я підійшов до проблеми підв'язування помідорів з погляду ледаря. За багато років при вирощуванні томатів набридли й кілки, і прутки, і мотузки, тому я вирішив, потрудившись 2-3 зимових дня, про опори не думати ще довго.


Як вибрати і підготувати ґрунт для розсади

— 1 лютого 2017 —

Гарний ґрунт для розсади - це одна з перших умов для здоров'я молодих рослин і гарного врожаю в майбутньому. Є ще різні субстрати, у яких також можна вирощувати рослини, тому розповімо і про них, а також про те, чи варто ними заміняти звичайний ґрунт для розсади.


Ємкості для розсади: плюси й мінуси

— 25 січня 2017 —

У наш час купити спеціальні ємкості для розсади не складає праці. Але чи такі вже гарні сучасні пластикові касети, торф'яні горщики або таблетки для вирощування якісного посадкового матеріалу, як стверджують їхні виробники? Чи не краще по старинці користуватися ящиками, стаканчиками, коробками з-під кефіру або іншою підручною тарою?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс