Сад-город

Надійний захист урожаю винограду від ос

— 12 серпня 2015 —

Ось і прийшла пора, коли ягоди винограду починають наливатися й офарблюватися. Тепер перед виноградарями стоїть завдання: як уберегти врожай винограду від навали ос, шершнів і тому подібних комах? 


Сидерати - дружелюбні помічники

— 5 серпня 2015 —

Користь зелених добрив неможливо переоцінити. Вони поліпшують структуру ґрунту, збагачують його живильними речовинами, насичують азотом, зупиняють ерозійні процеси, придушують ріст бур'янів, розмноження шкідників і хвороб, сприяють активній життєдіяльності дощових хробаків і корисних мікроорганізмів… І все це при мінімальних витратах праці та фінансових вкладеннях!


Вибираємо суницю для посадки

— 5 серпня 2015 —

Вибираємо суницю для посадки


Помідори: збір і зберігання насіння

— 5 серпня 2015 —

Плоди помідорів різних сортів (не гібридів!) годяться для насінного розмноження. Витягаючи насіння із кращих плодів смачних томатів з рясно плодоносних кущів, ми зберігаємо цінні сорти для подальшого вирощування.


Освітляти грона потрібно не завжди

— 5 серпня 2015 —

Деякі виноградарі застосовують тотальне освітління грон - таким чином, що об'єм кущів під гронами і на 20-30 см вище них повністю позбавлений будь-якого листя. Причому, роблять це ще задовго до наливання ягід. Чи варто йти на таку радикальну операцію, питання спірне. 


Яка вона, суниця нейтрального дня?

— 29 липня 2015 —

Сьогодні усе більше розповсюдження серед садівників отримують ремонтантні сорти суниці. За останні роки селекціонерами створені сорти ремонтантної суниці, які не поступаються, а часом і перевершують за крупністю ягід звичайні сорти.


Серпневі турботи дачника

— 29 липня 2015 —

Яка б не була погода, робіт у саду ніяк не зменшується, навпроти, стає більше. До звичайних літніх турбот - поливів, прополок, підживлень, розпушувань - ще дюжина інших додається.


Рятуємо рослини від спеки

— 22 липня 2015 —

Літо в розпалі, спека не відступає. Точніше, вона начебто тільки набирає обороти. А значить, нашим улюбленим грядкам доводиться несолодко. Тривожно й нам. Перше, що робимо, так це хапаємося за лійку або шланг і ллємо, ллємо, ллємо. Але це не зовсім правильно, тому що з водою ми вимиваємо із ґрунту живильні речовини. Що ж робити?


Жовтіє листя в огірків. Що робити?

— 22 липня 2015 —

Пожовтіння листя в огірків - проблема, з якою зіштовхується майже не кожний городник. В одних жовтіють або покриваються плямами нижнє листя, в інші огірки жовтіють, в'януть і засихають, у третіх - листя жовтіє по краях, утворюючи свого роду облямівку. 


Чому не зав'язалася цвітна капуста

— 22 липня 2015 —

Городники часто скаржаться на цю культуру. А даремно, потрібно лише знати її біологічні особливості та вимоги до умов вирощування. А вимоги вона пред'являє підвищені.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс