Сад-город

Як вирощувати картоплю в мішках

— 14 січня 2015 —

Готовлять вертикальні грядки в травні: візьміть для посадки бульб пластикові мішки місткістю 10 відер. Підійдуть і мішки з-під борошна, круп або цукру. Відверніть краї мішків назовні й у кожний насипте 2-3 відра живильної ґрунтової суміші, що складається з перегною і звичайної землі із грядки в рівних пропорціях.


Що таке стратифікація?

— 5 січня 2015 —

Стратифікація - один зі способів підготовки насіння до проростання. Дослівно цей термін означає перешаровування. На практиці насіння перешаровують вологим субстратом (піском, торфом, мохами, ватою) і деякий час зберігають при певних температурних умовах.


Користь відходів з кухні

— 5 січня 2015 —

Цибульна лушпайка дуже ефективне добриво для рослин. Більше того, настій з цибульної лушпайки містить речовину, що знищує хвороботворну мікрофлору. 


Десять правил персонального раю Зеппа Хольцера

— 29 грудня 2014 —

Зепп Хольцер - людина-легенда, якого назвали «бунтівливим фермером» за те, що він відстоював свої технології незважаючи на штрафи та навіть загрозу в'язниці.


Проблеми зимівлі винограду

— 29 грудня 2014 —

Вважається, що виноград відносно неукривний, якщо він може витримати морози до -25°С. Усі інші сорти, які тримають менші температури, потрібно щорічно вкривати.


Як одна рослина готує добриво для іншої

— 29 грудня 2014 —

У кожної рослини своє «меню». Міняйте рослини місцями, і вам не потрібно буде додатково вдобрювати ґрунт, адже він не буде виснажуватися. 


Огірки на підвіконні

— 24 грудня 2014 —

Очікування весни не таке утомливе, якщо знайти заняття до душі. Наприклад, виростити огірки на підвіконні. При наявності досвічування посіяти їх можна вже в січні, якщо немає - відкладіть посів на лютий або березень. Але приготувати все необхідне варто вже зараз.


Як правильно зберігати яблука взимку

— 24 грудня 2014 —

При виборі сорту яблук для зберігання взимку необхідно насамперед ураховувати його природну лежкість. Гарною лежкістю володіють сорти яблунь Лобо, Кортланд, Маяк, Витязь, Спартан, Богатир.


Посадив дід редьку...

— 17 грудня 2014 —

Редька - дворічна рослина, у перший рік формує коренеплоди різного забарвлення (чорного, білого, фіолетового), форми та розміру залежно від сорту. У всіх сортів м'якоть коренеплоду біла.


Захист дерев від зимових опіків

— 17 грудня 2014 —

Сонячні опіки на плодових деревах - явище загальновідоме. Вони щороку приносять садівникам величезні прикрості.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс