Сад-город

Залучення і зимова підкормка птахів

— 16 грудня 2016 —

Птахи є, мабуть, найкращими помічниками людини в боротьбі зі шкідливими комахами на присадибних і дачних ділянках. Повністю вони не можуть знищити всіх шкідників, та це й не потрібно: ті, які залишаються, не несуть небезпеки для посадок.


Пам'ятка городника: овочі, які варто посадити поруч один з одним

— 16 грудня 2016 —

Пам'ятка городника: овочі, які варто посадити поруч один з одним


Коли і як обрізати калину в саду

— 14 грудня 2016 —

Найбільш сприятливий час обрізки рослин калини - рання весна. Якщо з якоїсь причини не встигли впоратися з цією роботою в період, коли бруньки ще не рушили в ріст, відкладіть її до наступного року. Улітку обрізати калину не варто. Пагони можуть не визріти, і, якщо зима виявиться не зовсім сприятливою (сильні морози, часті відлиги), рослини можуть підмерзнути. Роботи з обрізки додасться.


Пряні трави на підвіконні

— 14 грудня 2016 —

Пряні трави можна успішно вирощувати на кухонному підвіконні в зимовий час і істотно різноманітити асортименти зелені, наявної в продажі.


Визначаємо готовність компосту

— 14 грудня 2016 —

Створення компосту - хоч і не найскладніше, але теж свого роду мистецтво. Для того щоб одержати якісні органічні добрива, необхідно не просто зібрати рослинні матеріали та інші компоненти в якому завгодно місці, а дотримати технології, що дозволяє відходам перегоріти й визріти, перетворившись на краще (і найунівер-сальніше) з доступних для саду органічних добрив. 


Календар садово-городніх робіт на грудень

— 7 грудня 2016 —

Грудень починає холодну зиму. Відлиги змінюються різким похолоданням. Іноді в грудні повністю сходить сніжний покрив. Але ж селяни називали сніг своїм багатством: "Сніг у полях - зерно в засіках". Сонце ходить усе нижче, а дні стають усе коротше і темніше. Грудень - найтемніший місяць у році, однак у грудні ж наступає день сонцестояння: сонце повертає на весну.


Омолодження старих дерев

— 7 грудня 2016 —

Проведіть сильну, так звану омолоджувальну обрізку, якщо старе дерево різко знижує врожаї й починає сохнути з верхівки.


Утеплюємо рослини сітками з листям

— 7 грудня 2016 —

Дуже часто радять використовувати як утеплювач для садових рослин, що йдуть у зиму, опале листя. 


Вирощуємо яблуню і грушу з живця

— 23 листопада 2016 —

Скажіть, а ви б хотіли, щоб яблуні та груші розмножувалися так само просто, як смородина? Настриг живців, укоренив, посадив і порядок! Мрії, мрії... Не такі вже й нездійсненні мрії, як виявилося. Пробували садівники виростити грушу або яблуню з живця й у багатьох виходило. Варто й нам освоїти цей метод, чи не правда?


Заготовлюємо живці винограду. Як зберегти посадковий матеріал до весни?

— 23 листопада 2016 —

Виноградна лоза, нарізана восени на живці (цибухи) - це основа майбутнього винограднику. І від того, як ви її заготовите або придбаєте, як збережете, залежить вихід саджанців винограду і приживлюваність щеплень навесні наступного року. Головне - завжди пам'ятати, що живець - це живий, дихаючий організм.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс